Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2927 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2018 - 18:10

Erdoğan:Seçilirsem Faizle Mücadelede Başarılı Olacağız dedi.

Büyüt
Küçült
Erdoğan:Seçilirsem Faizle Mücadelede Başarılı Olacağız
TOBBda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tedbir almak görevimiz dedi. Erdoğan yeniden seçilmesi durumunda yüksek faizle mücadeleden zaferle çıkacağını da kaydetti.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Konferans Salonu da düzenlenen TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni de konuştu.

Erdoğanın gündeminde ekonomideki gelişmeler ve piyasalardaki dalgalanmalar vardı.

Milli iradeye ve demokrasiye inandığını söyleyen Erdoğan, Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirir dedi.

Erdoğan, seçim üzerinden piyasaların tedirgin edilmeye çalışıldığını söyledi; ardından çarşamba günü yapılan ekonomi zirvesinin ardından kurların düşüşe geçtiğini hatırlatarak Madem piyasalarda tedirginlik var, tedbir almak görevimiz diye konuştu.

Cumhrubaşkanı konuşmasında yüksek faize 24 Haziranda milletim göreve dediği anda faiz belası ile mücadeleden zaferle çıkacağım sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğanın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu toplantı vesilesiyle iş dünyamızın vereceği mesajların ekonomimizle ilgili olumsuz algı oluşturmaya çalışanlara en güzel cevap olacağına inanıyorum. Ben sandığa seçime temsile inanan birisiyim. Sizlerin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirir. Bunlar bizi bağlamaz. Türkiyeyi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanların önünü kestik.

Yeri geldi kefen paramızı bile sermayemize eklemek zorunda kaldık ama namerde fırsat vermedik. Büyük Türkiye hedefine doğru yürümeyi sürdüreceğiz. Yeri geldi beklemediğimiz yerlerden darbe yedik ama yıkılmadık. Umutsuzluğa kapılmadık. . Farklılıklarımız bizim zaafımız değil gücümüzdür. Aynı evde yaşayanlar nasıl kardeşse sizlerin her birini de kardeşim olarak görüyorum. Kardeşin kardeşe bakışı neyse bizim sizlere bakışımız da aynıdır.

HOYRATLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Ekonomi nazik bir alan. Çarpıtmalara açık bir alan olan ekonomiye ne derece dikkatli yaklaşıyorsak birileri de inatla ve ısrarla o derece hoyrat şekilde bunun üzerine çullanıyor. Son günlerde böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. Küresel ekonomide yaşanan gelişmeleri felaket habercisi gibi takdim etmeye çalışıyorlar. Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında ön soralarda. 7,4 büyüme oranı var.

İLK ÇEYREK BÜYÜME TAHMİNİ

Kredi derecelendirme kuruluşları şunu söylemiş. Bunlar cambaz. Batmış bitmiş komşuyu 4 derece yükselttiler. Memurunun maaşını ödeyemiyor. Yunanistanı söylüyorum. Biz çekildik oradan mensubu değiliz. Bizimle ilgili not verme yetkin yok. Hangi öğrencinin hocasıysan onun notunu ver. İlk çeyrekte gelecek olan geçen yılın ortalamasına yakın bir şey bekliyoruz. Seçime gittiğimiz halde ekonomi kabına sığmıyor.

MİLLET 24 HAZİRANDA OYUNU BOZACAK

Seçimi dillerine dolamışlar, piyasaları tedirgin etmeye çalışıyorlar. Bundan önceki seçimlerde ne olduysa o olacak. Milletimiz sandığa gidecek özgür iradesiyle tercihini yapacak, ortaya çıkan sonuca da herkes rıza gösterecek. Demokrasinin güzelliği budur biz bu güzelliğe hastayız. Önemli olan kimin ne dediği değil önemli olan milletimizin sandıkta nasıl bir irade ortaya koyduğudur. 24 Haziranda benim milletin bu oyunları çevirenlerin oyununu bozacak.

TEDİRGİNLİK VARSA TEDBİR ALIRIZ

Madem piyasalarda bir tedirginlik var, öyleyse bunun teşhisini yapmak ve tedbirini almak bizim görevimiz. Geçen toplantı yaptık. Hemen ertesi gün değerlendirme kendini gösterdi bir anda kur falan lehte oynamaya başladı. 24 Haziranda milletim görevi tekrar yola devam dediği anda bu faiz belası ile mücadeleden zaferle çıkacağımı söyleyeyim. Benim inancım şu; faiz her kötülüğün hem anası hem babasıdır. Faiz enflasyonun sebebidir. Faiz nedendir, enflasyon neticedir. Bizim faizi aşağı çekmemiz lazım. ABDde, Japonyada, Avrupada, İsrailde bu böyle. Bize ne oluyor? Biz faizi yüksek tutmakla övünüyoruz. Oyuna, tezgaha geliyoruz. Para ve temel maliye politikalarındaki temel çizgilerimizden taviz vermiyoruz. Bütçe disiplinine bağlılığımızı sürdürüyoruz.

Yeni dönemde kararları daha hızlı şekilde alacağımız araçlara sahip olacağız. Dersimi iyi çalıştım, hazırım. 25 Hazirandan itibaren hazırlıklarımızla meydana çıkacağız. Piyasalara kasıtlı olarak pompalanan havayı seçime kalmadan dağıtacağız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024