Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3336 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2015 - 11:41

Erdoğan: Kübaya Ortaköy Camii yapalım

Büyüt
Küçült
Erdoğan: Kübaya Ortaköy Camii

Havanadaki programı kapsamında kentin eski şehir olarak adlandırılan tarihi bölümünü gezen Erdoğan, basın mensuplarının Küba ziyaretine ilişkin sorularını yanıtladı.

KÜBA, HAVANADA CAMİ İÇİN SUUDİLERLE ANLAŞMIŞ

Havanada cami projesiyle ilgili gelinen noktanın sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba yönetimince Suudi Arabistan ile bu konuda çok öncelere dayanan bir görüşme yapıldığını ve bir mutabakata varıldığını aktardı.

HAVANA OLMAZSA BAŞKA BİR ŞEHRE ORTAKÖY CAMİİ YAPALIM

Suudi Arabistan mimarisiyle bizim mimarimiz farklı. Burada bu işle ilgilenen çok önemli bir isim var, kendilerine Ortaköy Camii ile ilgili daha önce bilgi vermiştik. Ben şimdi Ortaköy Camii ile ilgili tüm bilgileri, proje çalışmalarına, tüm görüntülerine varıncaya kadar takdim ettim. Biz bunu kendimiz yapacağız, ortak istemiyoruz. Uygun görürseniz Havanada yapmak isteriz. Havanada diğerlerine söz vermişseniz o zaman bir başka şehirde Ortaköy Camiini yapabileceğimizi kendilerine söyledik. Bundan sonraki süreci de bizler gerek Diyanet İşleri gerek TİKA vasıtasıyla takip edeceğiz. TİKA ile ilgili burada üç önemli adım atıldı, bir adım da bu olacak. Olumsuz bir yaklaşımları yok.

Erdoğanın ziyareti öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun da Eski Havana bölgesine yapılacak olduğunu söylediği camiye ek olarak, Kübadan ikinci bir cami yapılmasını isteyeceklerini duyurmuştu. Tutkun Cumhurbaşkanımızın Küba seyahatinde, Müslüman öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu Santiago şehrine mütevazi bir cami yapılmasını talep edeceğiz diye konuşmuştu.

KÜBA BASINI: 1 DEĞİL 2 CAMİ İÇİN GELECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğanın Amerikayı Kristof Kolombdan önce Müslüman denizciler keşfetti sözlerine değinen Küba basını da bu açıklamaların yarattığı polemiklere de geniş yer verdi.

Ülkenin önde gelen gazeteleri, Türk Cumhurbaşkanının Kübaya bir değil, iki cami inşa etmek için geleceğini yazdı. Gazeteler, Kübaya cami inşasının Türkiye ile Küba arasında kurulması planlanan ekonomik ve siyasi ilişkilerin önüne geçmeye başladığına dikkat çektiler.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Havanadaki Atatürk büstüne çiçek bıraktı ve eski şehir olarak adlandırılan tarihi bölgeyi gezdi.

Kentteki yabancı bir devlet başkanına ait tek büst olan Atatürk büstünün bulunduğu parka gelen Erdoğan, buraya çiçek bıraktı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ifadesinin altında doğum ve ölüm tarihlerinin yer aldığı Atatürk büstünde Türkçe ve İspanyolca Yurtta sulh cihanda sulh yazısının bulunduğu dikkati çekti.

Haberin Videosu   Cumhurbaşkanı Erdoğandan anlamlı ziyaret startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer27051,27051,201502,27051-257628.jpg,1, 0,Cumhurbaşkanı Erdoğandan anlamlı ziyaret);






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024