Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2737 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 13:06

CHPde 45 bölgede demokrasi yarışı

Büyüt
Küçült
CHPde 45 bölgede demokrasi

Bugüne kadar 9 kentte adaylarını örgüt denetiminde önseçimle, 7 kentte de merkez yoklamasıyla belirleyen CHPde yarın 45 seçim bölgesinde önseçim yapılacak. Yaklaşık 900 bin CHPli, 7 Haziranda seçmenden oy isteyecek milletvekillerinin önemli bir bölümünü belirleyecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirde önseçime katılacak ancak, seçmeni etkilememek için kente gitmesi beklenmiyor.

Antalyada rekor

ANTALYA: Antalyada tam 97 aday adayı yarışacak. Kılıçdaroğlunun kontenjan teklifini kabul etmeyerek ön seçime girmek isteyen Eski Genel Başkan Deniz Baykal, kendi deyişiyle; Sıfırdan siyaset yapıyor. CHPnin önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın da önseçim yarışına giren aday adaylarından. Antalyada bölge televizyonu sahibi olan Ahmet Oruçoğlu da CHPden milletvekili adayı olmak için önseçime giriyor.

AFYON: Yarın 11 milletvekili aday adayı ön seçime giriyor. Bunlardan biri mevcut Milletvekili Ahmet Toptaş, diğeri ise Halil Ünlütepe.

KÜTAHYA: 4 Milletvekili çıkaracak olan Kütahyada CHP 30 yıldır milletvekili çıkartamıyor. Ancak bu dönem iddialı adaylarla seçime hazırlanıyor. İl Başkanlığı koltuğunda Doktor Zeliha Aksaz Şahbaz oturuyor. Kütahyadan CHP aday adayı olarak 5 müracaat var.

KONYA: CHPnin ön seçim kararı aldığı illerden biri olan Konyada teşkilatlarda ön seçim hareketliliği yaşanıyor. 28 aday adayı başvuru yaptı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Konyada da ön seçim kararının alınmasının ardından aday adayı olmayacağını açıkladı.

SİVAS: Sivasta 14 day adayı CHP milletvekilliği için yarışıyor. Sivasta 9 bin 500 parti üyesi 29 Martta milletvekili adayını belirlemek için sandığa gidecek. Sivas CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel önseçimin partinin tabanını hareketlendirdiğini belirttiği açıklamasında, Önseçim partimizi güçlendirecektir, bunun genel seçim sonucuna da yansıyacağından ümitliyim dedi.

AMASYA: Amasyada 8 aday adayı yarışacak. Mevcut milletvekili Ramis Topal, Arife Serpil Saraçoğlu, Mustafa Tuncer, Tevhide İlkim Arpacıoğlu, Hüseyin Acar, Ali Özdemiroğlu, Sertap Kurban ve Devrim Ersoy milletvekili adaylığı için yarışıyor.

ÇORUM: Çorumda 12 bin partilinin oy kullanacağı ön seçimde 9 aday adayı yarışacak. Partililer pusulada en az 2, en fazla 4 aday adayını işaretleyebilecek. Ön seçimde mevcut milletvekili Tufan Köse, geçtiğimiz dönem az bir oy farkıyla 2 olan Muharrem Bozdoğan, eski İl Başkanı Cengiz Atlas, Saim Topgül, Dinçer Solmaz, Turgut İlgü, Halis Durkaya, Ulaş Yıldırım ve Nejdet Sülünoğlu ilk 4 için mücadele edecekler.

ARTVİN: Artvinde mevcut Milletvekili Uğur Bayraktutanın dışında Arhavi ilçe başkanı Musa Ulutaş, Oya Arkadaş, Hesbi Uğur Topaloğlu, Mehmet Naci Köroğlu, Turhan Tantoğlu ve Yusuf Kurt aday adaylığı için başvuruda bulundu.

TRABZON: 6 milletvekili çıkaran Trabzonda mevcut CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu dışında 17 kişi adaylık başvurusunda bulundu. Canalioğlu için kontenjan uygulaması örgütte tepkilere neden olurken, 17 Martta İl ve ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri istifa etti, 17 aday da adaylıktan çekildi.

Rize belirleyici

RİZE: CHPnin en çok zorlandığı illerden birisi olan Rize, aynı zamanda eski Başbakanlardan Mesut Yılmazın seçim bölgesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın memleketi. CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Yalovada yaşayan işadamı Selçuk Tuzcunun da aralarında bulunduğu 5 aday yarışacak. Ön seçim teşkilatları ve tabanı hareketlendirirken, pazar günü çıkacak sonuç uzun süredir CHPnin milletvekili çıkaramadığı Rizede 7 Haziran genel seçimleri için de belirleyici olacak.

GİRESUN: Yarışa mevcut milletvekili Selahattin Karaahmetoğlunun da katılacağı Giresundaki ön seçimlerde Sevgi Utgu Güngör, İbrahim Akgün, Bülent Yener Bektaşoğlu, Eyüp Çiftci, Basri Güngör, Mehmet Niyazi Hotmanoğlu, Dursun Karahasan, eski il başkanı ve eski Milletvekillerinden Eşref Karaibrahim, Rüştü Kurt, Nilay Pınar aday olabilmek için yarışacak.

ORDU: Orduda 18 aday adayının yarışacağı seçimde 6 isim milletvekili adaylığı için isim sıralaması da ortaya çıkmış olacak.

Samsunda durum

SAMSUN: Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ve İhsan Kalkavan bu seçimde Samsundan milletvekili adaylığı başvurusu yapmadı. Koç, 7 Haziran Seçimleri için Ankara 1. Bölgeden kontenjan adayı olurken; İhsan Kalkavan ise sağlık sorunları nedeniyle aday olmadı.

SİNOP: Aynı zamanda CHP Grup Başkanvekili olan Sinop Milletvekili Engin Altay, bu seçimlerde Sinoptan değil İstanbuldan bölge tercihi yapmadan kontenjan adaylığı için başvuruda bulundu.

Antalyada yarış milletvekilleri arasında olacak

Antalyada eski Genel Başkan Deniz Baykal ön seçime giriyor. Ön seçime giren diğer milletvekilleri ise, Afyonda Ahmet Toptaş, Amasyada Ramis Topal, Aydında Metin Lütfi Baydar, Balıkesirde Haluk Ahmet Gümüş, Ayşe Nedret Akova ve Namık Havutça, Boluda Tanju Özcan, Burdurda Ramazan Kerim Özkan, Çanakkalede Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çorumda Tufan Köse, Denizlide Adnan Keskin, Edirnede Kemal Değirmendereli, Erzincanda Muharrem Işık, Giresunda Selahattin Karaahmetoğlu, Kırklarelinde Turgut Dibek, Manisada Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören, Niğdede Doğan Şafak, Orduda İdris Yıldız, Sivasta Malik Ecder Özdemir ve Uşakta Dilek Akagün Yılmaz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024