Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2636 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2016 - 19:16

Çavuşoğlu: ABDnin sözünü tutması gerek

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu: ABDnin sözünü tutması

CHP Genel Merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından gazetecilere konuşan Çavuşoğlunun açıklamalarından satır başları şöyle:

- (Suriyede) önümüzdeki süreçte ateşkesin sağlanması, ki bugüne kadar BM güvenlik konseyi kararına rağmen maalesef ateşkes tam olarak sağlanamadı. Şu anda bir koridor var ama Halep de kuşatma altında. Rejim ve Rusya maalesef saldırılarını sürdürüyor.

- Tabii en önemli konu ve soru, siyasi dönüşüm nasıl sağlanacak? Geçiş yönetimi nasıl olacak? Mutlaka kapsayıcı olması gerektiğinin altını çiziyoruz. Esadın kalması gitmesi konusunda değişik ülkelerin değişik tutumları var. Türkiye başından beri Esadın gitmesi gerektiğini söylüyor.

- (Menbiçin IŞİDden alınması sonrası Türkiyenin beklentisinin sorulması üzerine) ABDnin ve hatta bizzat Obamanın Münbiç operasyonu bittikten sonra oradaki demokratik güçlerin içinde bulunan PYDlilerin tekrar Fıratın doğusuna geçeceğine yönelik sözü var. Şimdi ABDnin bu sözünü tutması gerekiyor. Beklentimiz de budur. Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz.

ABD GÜVENCE VERMİŞTİ

Washington yönetimi, PYDnin bazı yerel Arap unsurlarla Fırat nehrinin batısında operasyonlara katılması gerektiğinde ısrarcı olmuştu. Örgütün Suriyede uygulamaya koymak istediği planlar konusunda Washingtonu uzun süredir uyaran Ankara ise müttefiklik ilişkileri çerçevesinde Türkiyenin ulusal güvenliğini tehlikeye atan adımlardan kaçınılması gerektiğini vurgulamıştı. ABD yönetimi, Fıratın batısındaki Münbiçin IŞİDden alınmasının ardından operasyonlara katılan PYDnin ilçeyi terk edeceğine dair Türkiyeye güvence vermişti.

GÜLENİN İADESİ

- Gülenin iadesiyle ilgili süreci devam ettiriyoruz. Adalet Bakanlığımızın hazırladığı belgeleri ve tutuklama taleplerini ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD Adalet Bakanlığına ulaştırdık. Şimdi elde edilen bilgiler belgeler deliller toplanıyor. Siyasi görüşmelerimizi devam ettiriyoruz ve Amerikadan 23-24 Ağustosta bir heyet gelecek.

- Yunanistana kaçan sekiz hainle ilgili biliyorsunuz, Yunanistana kaçak girdikleri için iki ay hapis cezası verildi. Bu Cuma günü 19 Ağustosta sığınma talebi bulunan iki hainle ilgili duruşma olacak. Diğerleriyle ilgili duruşmalar bir sonraki hafta olacak.

DİYARBAKIRDAKİ PATLAMA

- FETÖnün kan kardeşi, ikiz kardeşi PKK, PKKya bağlı PYD bunların hepsi aynıdır zaten. Son zamanlarda Türkiyede saldırıları artırmaya başladılar. Güvenlik güçlerimiz onlara yönelik operasyonları sürdürüyor. Milletimiz hiç merak etmesin, bu hainlerin de hesabını hep birlikte göreceğiz. Bu ülkeyi Paralelci hainlere nasıl teslim etmediysek, bölücülere de bu ülkeyi teslim etmeyiz.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMALARI

- Her şeyden önce bir dışişleri bakanına yakışmayacak şekilde bir tweet attı ve yanlış bilgi üzerine yalan bir tweet attı. Biliyorsunuz çocuk istismarını engellemek için hükümetimiz son derece kararlıdır. 15 yaş altı çocukların istismarıyla ilgili verilecek cezayı artıran bir yasa Meclis tarafından kabul edildi. AYM bunu orantısız olarak iptal etti ve Meclise de süre verdi. Bu konuda Adalet Bakanlığı çalışıyor. Mevcut yasa zaten yürürlükte. Yani bu tür istismarların cezalandırması konusunda önemli adımlar atan Türkiyeyi, 15 yaş altı çocukların cinsel istismarına müsaade ediliyor denmesi iyi niyetle karşılanmaz. Bir dışişleri bakanının bu şekilde tweet atması skandal. Kendisiyle büyükelçimiz görüşecek, ben de görüşeceğim. Telefonda da bu yanlışını yüzüne söyleyeceğim. Eleştiri, evet ama bu bir iftiradır yalandır. Esasen son zamanlarda da söylüyoruz. Avrupadaki ırkçılığın, Türkiye karşıtlığının da bir yansımasıdır. Irkçılığın başkenti Avusturyada başlayan bu kampanyanın, İsveçe de sıçraması endişe vericidir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024