Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2241 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2015 - 11:57

Bülent Arınç: Demirtaş iyi niyetli değil

Büyüt
Küçült
Bülent Arınç: Demirtaş iyi niyetli

Arınç: Çözüm sürecine bugüne kadar ne engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Demirtaştır.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Binada düzenlenen toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Arınçın hedefinde çözüm süreci üzerinden kendisini eleştiren ve istifaya davet eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı. Süreç konusunda bugüne kadar HDPli vekillerin kendisini takdir ettiğini söyleyen Arınç, şu mesajları verdi:

HDP bizim partnerimizdir

“HDP legal bir partidir. Çözüm sürecinde bizim partnerimizdir. Onlarla iyi ilişkiler kurmak ve dürüst bağlamda çalışmayı arzu ederiz. 6 yıldan bu yana çözüm sürecini en çok savunanlardan biriyim. Terörün sona ermesi akan kanın durması hedefimizdir. Ama birilerinin beklediği gibi çözüm süreci çözülme süreci değildir. HDPli vekillerden hiçbiri beni çözüm sürecini bozmaya çalışmakla itham etmedi, her zaman takdir etti.

Umarım süreci baltalamaz

Selahattin Demirtaş, çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın. Çözüm sürecine bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaştır. Bundan sonra da bu ismi telaffuz etmek veya bunun üzerinde konuşmak niyetinde değilim. İstanbulda konuşuluyor, herkes gayet memnun bir şekilde açıklama yapıyor, Sayın Selahattin Demirtaşın bir saat sonraki yüz ifadesine bakın, çatma kaşlar, sıkıntı, öfke ve nefret.

O metin yüzde 60 değişti

4 Şubatta açıklanabilecek bu maddeler neden 28 Şubatta açıklanabilmiştir. Bu 24 günde saklı cevap. 4ünde getirilen metin çok farklıydı. Metnin değişmesi iyi oldu. Çözüm sürecini isteyenler müşterek bir iradede birleşti. Metin yüzde 60 değişti ve hükümetle HDP birlikte okudu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024