Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2501 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2018 - 10:39

Başbakan: Ülkenin geleceği, şahsımın geleceğinden çok daha önemlidir

Büyüt
Küçült
Başbakan: Ülkenin geleceği, şahsımın geleceğinden çok daha
Başbakan Yıldırım 24 Haziranda yapılacak olan seçime ilişkin Çankaya Köşkü de açıklama yaptı

Başbakan Yıldırımın konuşmasından satır başları:

Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Grup toplantısında Devlet Bahçeli erken seçim yapılması gerektiği yönünde beyanda bulunmuş ve kamuoyuna duyurmuştu.

Neden seçimler erkene alındı, 3 Kasım 2019da yapılması gerekiyordu diye bazıları merak edebilir. 16 Nisan 2017de yapılan halk oylamasıyla parlamenter sistem değiştirilmiş. Aradaki zaman içersinde 2 yılı aşkın süre içersinde 3 Kasımda seçimlerin yapılması yönünde partiler tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erklene alınnması yönündeki beklenti azalmamış artmaya devam etmiştir.

Fiili durumun anayasa ile uygun hale gelmesini beklemekte ve umut etmektedir. Sürenin bu şekilde devam etmesi ülkemizin karşı karşıya bulunduğu güvenlik sorunları da buna dahil olduğunda böyle bir karar alınma yoluna gidilmiştir.

2 yıldır görev yapıyorum ama Türkiye siyasi tarihinin yaşandığı süre olarak akıllarda kalacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi, Fırat Kalkanı Harekatı ve akabinde karşı karşıya kaldığımız vesayet girişimlerini sone erdirecek Aanayasa değişikliği ve daha sonra da bu değişikliğin 16 Nisanda vatandaşlarımızın kabul oyu ile gerçekleşmiş olması. Bütün bunlar son 2 yılda ülkemizin karşı karşıya kaldığı önemli olaylardır.

Seçimleri hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bazen şu soruyu da soranlar oluyor son başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden erken seçime gidiyorsunuz . Ülkenin geleceği şahsımın geleceğinden çok daha önemlidir.

PEKİ NEDEN 24 HAZİRAN SEÇİLDİ?

Çankaya Köşkü de açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Neden 24 Haziran? sorusuna cevap verdi.

Yıldırım, Madem vaktinden önce yapılma ihtiyacı doÄŸdu, kamuoyunu uzun süre bu iÅŸle meÅŸgul etmeye gerek yok. Seçim programı baÅŸladığı anda, seçim konuÅŸulmaya baÅŸladığı anda malum her ÅŸey beklemeye alınır. Memleketin iÅŸlerinin durmaması açısından, ülkenin gündeminden bir an önce konunun da düşmesi açısından en kısa tarih, ülke için memleket için en güzel, en iyi tarihtir. O bakımdan 24 Haziran tarihi güzel bir tarihtir. Ramazandan sonraki demek ki bir hafta seçim yurt genelinde yapılacak, güven içerisinde, huzurla CumhurbaÅŸkanımızı seçeceÄŸiz, milletvekillerimizi seçeceÄŸiz, muhtarları seçeceÄŸiz. Daha sonra da 2019 Mart ayının sonunda da belediye baÅŸkanlığı seçimleri olacak. dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024