Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2086 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2015 - 12:57

Başbakan Davutoğlu: Adayımızın sonuna kadar arkasındayız

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Adayımızın sonuna kadar
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Adayımızın sonuna kadar arkasındayız haberi Partisinin TBMMdeki ilk grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Bizim bir tek adayımız var ve son turun sonuna kadar arkasındayız dedi. Cumhurbaşkanlığı makamının da koalisyon görüşmelerinin parçası olmadığını vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin ilk Meclis Grup toplantısında gündemdeki dört önemli konuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçiminin koalisyon görüşmelerinin bir parçası olduğu yolundaki iddialara, ilk grup toplantısından yanıt vererek, “Bizim bir tek adayımız var ve son turun sonuna kadar arkasındayız” dedi. Cumhurbaşkanlığı makamının da koalisyon görüşmelerinin parçası olmadığını vurgulayan Başbakan, Cumhurbaşkanına yönelik “edep dışı” davranışların son bulmasını istedi. Koalisyon görüşmeleriyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna, “Blok lafını bıraksın, bizimle öyle konuşsun” diyen Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili olarak da, “Her türlü senaryoya hazırız” dedi. Türkiyenin, demografik ve siyasi haritayı değiştirecek her türlü tutuma açık tavır sergileyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, “Ne oldu bittiye izin veririz, ne Türkiyeyi maceranın içine atarız” mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu o lafı bıraksın

Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinde kapılarının herkese açık olduğunu vurgularken, “Gerekeni yaparız, ama ilkelerimizden taviz vermeyiz” dedikten sonra, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun, “yüzde 60lık blok” ifadesine karşılık verdi. Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, blok lafını, kutuplaştırıcı dili zihninden, gönlünden bir çıkarsın da, ona göre konuşsun. Veya biz geldiğimizde ona göre konuşsun” dedi.

‘Sonuna kadar İsmet Yılmaz

Meclis başkanlığı seçimi konusunda ortaya atılan söylenti ve spekülasyonlara da dikkat çeken Başbakan, Meclis Başkanlığı seçiminin koalisyon görüşmelerinin bir parçası olmayacağı vurgusunu bir kez daha yaptı. Davutoğlu, “Bizim bir Meclis Başkan adayımız var son turun sonuna kadar da sadece onu destekleyeceğiz. Erdemli davranış, herhangi bir dava arkadaşını pazarlık konusu yapmayı ahlaksızlık sayar. İsmet Yılmaz inşallah kazanır, kazansa da kazanmasa da son ana kadar 258 desteğin arkasında olmasını talep ediyorum” diye konuştu. Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı makamının da, koalisyon müzakerelerinin parçası olmadığına dikkat çekti.

ÇOCUKLARA SÜRPRİZ ZİYARET

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlunun çocuk evine yaptığı ziyarete, katılarak sürpriz yaptı. Karşılarında Başbakan Davutoğlunu gören çocuklar büyük sevinç yaşadı. Başbakanlık Basın Merkezince, Sare Davutoğlunun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Başkent Çocuk Evine gerçekleştirdiği ziyaretin görüntüleri paylaşıldı. Kızlardan birisinin kendisi ve eşi Sare Davutoğlu için yazdığı akrostiş şiiri okuyarak, “En güzel şiir bu” ifadesini kullandı. Kızlara “Satranç bilen var mı?” diye soran Davutoğlu, çok sayıda elin kaldırılması üzerine satrancı en iyi kimin oynadığını sordu. Davutoğlu, kızların satranç oynama teklifine “Oynayalım bir ara inşallah” karşılığını verdi. Çocuklarla satranç oynayan ve onların fotoğraf çeken Davutoğlu, bir çocuğun “Ben de sizi çekeyim” sözleri üzerine, fotoğraf makinesini kıza vererek fotoğraf çektirdi.

Sınırımızı koruyacak kapasiteye sahibiz

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili olarak da, bazı çevrelerin Türkiyeyi terör örgütleriyle irtibatlandırmaya çalıştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

-Terörle işbirliği olamaz: AK P Partinin iktidar olduğu hiçbir günde, dakikada, saniyede terörle işbirliği olmamıştır, olmayacaktır.

-Gerekli askeri güce sahibiz: Türkiye kendi sınırlarını koruyacak kudrete ve askeri kapasiteye sahiptir. Kimsenin bundan tereddüdü olmasın.

-Kayıtsız kalmaz: Ortaya çıkabilecek, bölgesel dengeleri değiştirebilecek gelişmeler konusunda da kayıtsız kalmayacaktır.

-Bir saniye bile önemli: Bir saniye dahi bu görevi yürütmek için imkan varsa o görev için alınması gereken kararları alırız.

-Terörle yan yana yazamayacaklar: Suriye rejimine de DEAŞ terör örgütüne de karşıyız. Türkiyeye karşı uluslararası algı oluşturmak isteyenler bizim bu örgütle adımızı yan yana zikretmeye çalışıyorlar. İçeride birileri de çanak tutmaya çalışıyor. Bizim terör örgütüyle adımızı yan yana yazamayacaklar.Biz DEAŞa, El Kaideye, her türlü terör örgütüne karşıyız.

-Haritayı değiştirtmeye kalkarlarsa..: Birileri demografik ya da siyasi haritayı değiştirmeye kalkarsa buna karşı açık tutum sergileriz.

-Ne oldu bitti, ne macera: Biz Türkiyenin ne oldu bittilerle karşı karşıya bırakılmasına izin veririz, ne de Türkiyeyi maceraya sürükleriz. Hem oldu bittiye getirilmesine karşı çıkarız, hem de Türkiyenin bir maceraya girmesine de izin vermeyiz.

-Her türlü senaryoya hazırız: Suriyedeki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Her türlü senaryoya hazırız, en kötü olabilecek senaryoya da hazırız. Bunun olmaması, gerçekleşmemesi için daha önce alınması gereken tedbirleri de alırız. Demokratik duruşumuzun güvenlik zaafı oluşturmasına izin vermeyeceğiz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024