Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2197 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Şubat 2016 - 09:43

Aylin Nazlıaka için karar verildi

Büyüt
Küçült
Aylin Nazlıaka için karar

CHPde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, Aylin Nazlıakanın kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verdi. Karar 54 evet oyuna karşı 4 hayır oyu ile alındı.

Nazlıaka çıkışta şu açıklamayı yaptı:

Bu süreç boyunca isim açıklamam konusunda yoğun bir baskı yapıldı. Bu olay ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçektir. Ancak basına servis edilişi ve basında işlenişi ile ilgili yön değiştirmesi maalesef algısal boyutu ile gerçekleştirilen olay arasında fark yaratmıştır.

Kişinin ismini açıklamamam kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir. Örneğin Dreyfus da daha öncesinde yanlış bir şekilde yargılanmıştı ama tarih ona karşılığını verdi.

CHPLİ BÖKE: İDDİALAR ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Parti Meclisi toplantısı ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Böke,  Atatürk posterinin indirildiği iddiasıyla gündeme gelen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıakanın Parti Meclisi toplantısında kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verildiğini açıkladı. Böke konu ile ilgili şunları söyledi:

Bugün, Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan CHPli bir milletvekilinin odasından Atatürk posterinin indirdiği iddiasının asılsız ve gerçekdışı olduğu da bu parti meclisinde ortaya çıkmış oldu. Bu nedenle asılsız ve gerçekdışı bir iddia ile Cumhuriyet Halk Partisinin kamuoyunda haksız bir tartışmanın içine çeken parti meclisi üyesi Ankara Milletvekili sayın Aylin Nazlıakanın kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesine gizli oylama sonucunda oy çokluğu ile karar verildi. Bu asılsız iddialara muhatap edilen parti meclisi üyesi Ankara Milletvekilimiz Sayın Necati Yılmazda toplantıda kendisi ile ilgili iddiaların iftira olduğunu ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Parti meclisimiz böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024