Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2588 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2015 - 05:37

Vicdan mahkemelerinde yargılanacaksınız

Büyüt
Küçült
Vicdan mahkemelerinde
Dünya Haberleri › Vicdan mahkemelerinde yargılanacaksınız haberi

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde kurulan Vicdan Mahkemeleri başta Mısırın darbeci lideri Sisi ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad olmak üzere insanlığa karşı suç işleyen isimleri yargılayacak.

Küresel düzeydeki adaletsizliğe karşı çıkmak, İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyadaki hukuksuzluklara karşı farkındalık sağlamak ve algı oluşturmak amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan “Vicdan Mahkemeleri”nin ilk hedefi Mısırda yönetimi darbeyle ele geçiren Abdülfettah Es-Sisi ve Suriye Lideri Beşar Esad olacak. Hukuk ve insan hakları alanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde kurulan “Vicdan Mahkemeleri” ile dünyada yaşanan hak ihlalleri “sivil” bir platformda yargılanacak. “Vicdan Mahkemeleri”, faaliyetlerini dünyanın her yerinde eş zamanlı ve eş güdümlü olarak gerçekleştirecek. Çarşamba günü İstanbulda kuruluşunu duyuran Vicdan Mahkemelerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi ve önde gelen uluslararası insan hakları kuruluşları nezdinde de girişimde bulunması söz konusu olacak.

Hukukçular Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB), Anayasa Hukukçuları Derneği, Uluslararası Hukuk Merkezi (UHM), Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH), İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ve Orta doğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF) gibi sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde kurulan Vicdan Mahkemelerinde yargılanacak ilk isimlerden olan Mısırın darbeci lideri Sisiye karşı Uluslararası Rabia Platformu gibi kurumlar da müdahil olacak.  

Dört dilde yayın yapacak

Başta Müslümanlara yönelik olmak üzere dünyada yaşanan tüm hak ihlalleri, saldırı ve müdahaleleri tespit etmek, bunlara dikkat çekmek, yargılamak, ulusal ve uluslararası düzeyde kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan “Vicdan Mahkemeleri” Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca olmak üzere dört dilde yayınlar yapacak, sempozyumlar düzenleyecek ve belgeseller yayınlayacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024