Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3204 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Şubat 2015 - 07:47

Venezuelada bir kutu kondom 755 dolar

Büyüt
Küçült
Venezuelada bir kutu kondom 755

Petrol fiyatlarının düşmesiyle ekonomik çöküş yaşayan Venezuelada bir paket kondom fiyatının 755 dolara (yaklaşık 1850 TL) yükselmesi şaşkınlık yarattı. İnternet üzerinden alışveriş sitesi MercadoLibrede satılan Trojan marka kondom paketinde 36 adet kondom bulunuyor.

Bloombergde yer alan habere göre, ülkenin ekonomik durumu nedeniyle tüketim mallarını bulmakta zorluk yaşanıyor. Ülkede yalnız kondomun değil, birçok tüketim malının fiyatında artış görülüyor.

UZUN KUYRUKLARDA BEKLİYORLAR


Güney Amerika ülkesi Venezuelanın döviz gelirinin yüzde 95i ham petrol ihracatından geliyor. Ülkenin petrol ihracatının son yedi ayda yüzde 60 azaldığı belirtiliyor. Bu durumun bir sonucu olarak ülke vatandaşları et, şeker, ilaç ve doğum kontrol hapları alabilmek için uzun kuyruklarda bekliyor.

İLLEGAL KÜRTAJ ARTABİLİR


Ülkede doğum kontrol yöntemlerine ulaşımın kısıtlı olmasının sosyal problemleri artıracağından endişe ediliyor. Ülkede hali hazırda yüksek olan AIDS ve küçük yaşta hamileliğin daha da artması bekleniyor. Venezuelada kürtajın yasak olmasıyla da, kadınlar illegal kürtaj yöntemlerine başvurabilir ve ölüm oranlarında artış yaşanabilir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024