Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3504 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2015 - 10:33

Ürdünde Japonyaya destek gösterisi

Büyüt
Küçült
Ürdünde Japonyaya destek

Japonyanın Amman Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca kişi, Japon halkının üzüntüsünü paylaştığını dile getirdi ve IŞİDin elindeki Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibenin de serbest bırakılmasını istedi.

Tüm Ürdün Gençlik Komisyonunun (AJYC) medya koordinatörü Emced el-Kerimeyn, Terör örgütlerinin İslam adına gerçekleştirdiği her türlü şiddet eylemlerini reddettiklerini söyledi.

İki Japon rehinenin öldürülmesinden dolayı Ürdün halkının duyduğu üzüntüyü ifade etmek için buradayız diyen Kerimeyn, 24 Aralık 2014ten bu yana IŞİDin elinde bulunan Ürdünlü pilot Kesasibenin serbest bırakılması için hükümetten daha fazla çaba harcamasını istediklerini dile getirdi.

Ürdün gençleri Japon dostlarına destek veriyor Şiddet ve redikalizme hayır yazan pankartların yanı sıra, Ürdünlü pilot Kesasibenin resimleri ve üzerinde Hepimiz Kesasibeyiz yazılı kağıtların taşındığı gösteride, sık sık pilotun bir an önce serbest bırakılması yönünde sloganlar atıldı.

Eric Cebr isimli üniversite öğrencisi, radikal örgütlerin masum insanlara karşı işlediği suçlara karşı olduğunu ifade etmek için burada olduğunu belirterek, İslamın orta yol ve hoşgörü dini olduğunu söyledi.

Ürdün İnsan Hakları İyi Niyet Elçisi Kemal Meşruk da terörün bütün şekillerini reddettiklerini ifade etmek için Japon Büyükelçiliği önünde olduklarını ifade etti.
Meşrul, Bu gösteri İslam adına vahşet uygulayan bütün örgütlere bir mesaj anlamı taşıyor. Ürdün halkı bütün kesimleriyle bu vahşetleri kınıyor dedi.

IŞİD, 20 Ocakta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukavanın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005te Ammanda 57 kişinin öldüğü Kara Çarşamba saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavinin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Goto ve Ürdünlü pilot Muaz el- Kesasibenin de öldürüleceğini açıklamıştı.

İlgili Haber Pilotu öldürürseniz Sacideyi idam ederiz

 

İlgili Haber IŞİD Japon gazeteciyi infaz etti

Terör örgütü IŞİD, önceki gün de alıkoyduğu ikinci Japon rehine Kenji Gotonun öldürüldüğünü iddia ettiği görüntü kaydını yayınlamıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024