Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2096 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2018 - 09:15

Suriye de Kırmızı Alarm

Büyüt
Küçült
Suriye de Kırmızı
ABD, Fransa ve İngiltereyle birlikte Suriyeyi vurmaya hazırlanıyor. Kırmızı alarma geçen rejim, hedefteki bazı üsleri boşaltmaya başladı

uriyede Esad rejiminin Doğu Guta a kimyasal saldırı düzenlemesinin ardından ABD ve bazı Batı ülkelerinden askeri operasyon sinyali geldi. ABD, USS Donald Cook adlı Aleigh Burke sınıfı destroyer gemisini Kıbrıs Rum Kesiminin Larnaka Limanı dan Suriye karasularına göndermesinin ardından yeni bir adım daha attı. ABD Donanması, USS Harry Truman Uçak Gemisini de Akdenize sevk ediyor. Donanmanın en büyük uçak gemisi olan Truman, 6 bin 500 personel ve Birinci Hava Kol Komutanlığına bağlı savaş uçakları ile bugün Norfolk limanından demir alacak. Gemi grubuna, Alman Fırkateyni FGS Hessen de eşlik edecek. USS Jason Dunham ve USS The Sullivans destroyerleri de daha sonra gruba dahil olacak

Gerilimin artması üzerine Suriye ordusu ve milisleri, saldırı ihtimaline karşı kırmızı alarma geçti. Rejim, vurulabilecek bazı hedefleri boşaltmaya başladı.

 

 

ASKERÎ SEÇENEK MASADA

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı Jim Mattis ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford gibi üst düzey isimlerle bir araya geldi. Savunma Bakanlığı (Pentagon), Trumpa Suriyedeki kimyasal saldırıya cevap için bir dizi askeri seçenek sundu. Dünya Suriye için 24 veya 48 saat içerisinde kritik bir karar alacağım diyen ABD Başkanından gelecek açıklamaya kilitlendi.

İNGİLİZLER DE DEVREDE 

Suriye rejimine yönelik ABDnin planladığı saldırıya İngilterenin de destek verebileceği belirtildi. İngiliz bakanlar, askerî sorumlulara geniş çaplı bir operasyon planlamaları için talimat verdi. İngiltere Başbakanı Theresa May, operasyon kararını parlamentonun onayı olmadan alabilir.

TRUMP ZİYARETİ ERTELEDİ 

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. İki liderin Suriye rejiminin kimyasal silah saldırısına verilecek karşılığı konuştuğu bildirildi. Daha sonra Beyaz Saraydan yapılan açıklamada Trumpın, Suriyedeki gelişmelere odaklanmak için Güney Amerika turunu iptal ettiği bildirildi. Trump an sonra Savunma Bakanı Mattis de Kaliforniya ve Nevada ziyaretlerini erteledi. 

ESAD GERİ ADIM ATTI

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, gelişmeler üzerine geri adım attı. Esad, Doğu Gutadaki kimyasal saldırı iddialarını araştırmak için Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ü ülkeye davet etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024