Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3323 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ekim 2017 - 12:15

SNHR :Rusya’nın Suriye karnesi: 5 bin 233 sivil katletti

Büyüt
Küçült
SNHR  :Rusya’nın Suriye karnesi: 5 bin 233  sivil
Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Rusya’nın Suriye’de 2. yılını dolduran askeri müdahalesi sonucu en az 5 bin 233 sivilin öldüğünü bildirdi.

SNHR, Rusyanın Suriyede 30 Eylül 2015te BeÅŸÅŸar Esed yönetimine askeri destek ve terör ile mücadele bahanesiyle baÅŸlattığı askeri müdahalenin 2. yılına iliÅŸkin rapor yayımladı. Raporda, “Rusyanın Suriyedeki 2. yılını dolduran askeri müdahalesinde bin 417si çocuk, 886sı kadın en az 5 bin 233 sivil yaÅŸamını yitirdi.” ifadesine yer verildi. Rus güçlerinin saldırılarında yaÅŸamını yitiren sivillerin büyük oranda muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde olduÄŸuna iÅŸaret edilen raporda, ÅŸunlar aktarıldı: “Ruslara ait olduÄŸunu tahmin ettiÄŸimiz güçler, Halepte 2 bin 762, Ä°dlibte bin 343, Deyrizorda 452, Humusta 243, Rakkada 241, Hamada 84, Hasekede 43, Derada 22, Lazkiyede 1, Åžam ve kırsalında ise 42 sivilin ölümüne yol açtı.” Rapora göre, 2015in son 3 ayında 901, 2016da 3 bin 529, 2017de de 803 sivil Rus güçlerinin hava saldırılarında öldü. Suriyede Rus hava saldırıları sonucu 109 mescit, 143 okul ve 119 saÄŸlık merkezinin yer aldığı sivil yaÅŸam merkezleri en az 707 defa hedef alındı. Bu saldırılar sonucu en az 47 saÄŸlık çalışanı hayatını kaybetti . Rus saldırıları büyük göçlere yol açtı Raporda, Rusların sivil yerleÅŸim yerlerine düzenlediÄŸi yoÄŸun hava saldırlarının büyük göç dalgalarına yol açtığı belirtilerek, “Rusların hava saldırıları ve askeri operasyonları baÅŸta Halep, Humus, Ä°dlib, Lazkıye, Rakka ve Deyrizorda yaklaşık 2,3 milyon sivili yerinden etti.” ifadesi kullanıldı. Ä°lgilinizi Çekebilir:  Ä°ran, Bahreynde de milis güç oluÅŸturma gayretinde Rus hava saldırılarının rejimin Halep ve Humus tahliyelerinde büyük rol oynadığını vurgulayan SNHR, ÅŸunları kaydetti: “Rusya, Suriye rejimine ve destekçisi milislere verdiÄŸi hava desteÄŸi sayesinde Aralık 2016da 45 bin sivil DoÄŸu Halep mahallerini terk etmek zorunda kaldı. Vaer tahliyesini de Ruslar yürüttü.” SoruÅŸturma açılsın Raporun tavsiyeler bölümünde de Suriyede iÅŸlenen suçlar ve yaÅŸanan olayların soruÅŸturulmasına yönelik çaÄŸrı yapıldı. Sivillerin güvenliÄŸinin saÄŸlanması gerektiÄŸi ifade edilen raporda, sivillere yönelik saldırıların bir an önce durması talep edildi. Raporda, Suriye meselesinin uluslararası mahkemeye taşınmasının önemine dikkat çekilerek, sivil ölümlerine yol açanların yargılanması gerektiÄŸinin altı çizildi. 

Kaynak:www.fetihmedya.com/rusya





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024