Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2685 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 06:14

Sıfır yakıtla dünya turu

Büyüt
Küçült
Sıfır yakıtla dünya
Dünya Haberleri › Sıfır yakıtla dünya turu haberi Bir damla yakıt harcamadan dünya turuna başlayan Solar Impulse 2, havacılıkta tarihi bir güne imza attı. Abu Dabiden kalkan uçak, 35 bin kilometrelik yol alıp 500 saat gökyüzünde kalacak.

Dünyanın etrafında sıcak hava balonuyla dolaşan ilk insan olan maceraperest Bertrand Piccard, şimdi güneş enerjisiyle çalışan bir uçakla dünyayı turlayan ilk insan olmayı hayal ediyor. Havacılıkta bir devrim olarak adlandırılan projede, İsviçreli pilotlar Bertrand Piccard ve Andre Borschberg dönüşümlü olarak bu uçağı kullanacak. Pilotlardan Borschbergin eşi ise Türk. Solar Impulse 2nin pilotları “Amacımız, temiz ve etkili teknolojilerle ilgili farkındalığı artırmak istiyoruz” açıklaması yaptılar. 

Dünya turu 5 ay sürecek

Toplam 35 bin kilometrelik turda ilk durağı Ummanın başkenti Maskat olacak uçak, tüm enerjisini kanatları üzerinde taşıdığı 17 bin güneş hücresinden alıyor. Bu gücü dört elektrik motoruna aktaran Solar Impulse 2, aynı zamanda bataryalarını da dolduruyor ve gece de uçabiliyor. Abu Dabiden havalanan Solar Impulse 2; Umman, Hindistan, Myanmar, Çin ve ABDye ulaştıktan sonra Güney Avrupa ya da Kuzey Afrikaya uğrayacak. Hedef beş ay içinde kalkış noktasına varmak. İki pilot gökyüzünde toplam 500 saat kalacak.

150 milyon dolarlık proje

Proje, tamamen sponsorların desteğiyle hayata geçirildi. 150 milyon dolarlık dünya turu projesinde birçok teknoloji ilk defa kullanılıyor. Solar Impulse 2nin Türkiye sponsorluğunu ise Brisa üstlendi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024