Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2228 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2018 - 09:22

Saldırıda İran milisleri ve Hizbullah da vuruldu

Büyüt
Küçült
Saldırıda İran milisleri ve Hizbullah da
ABD, İngiltere ve Fransa ın ateşlediği füzelerin vurduğu askeri noktalar arasında Kuseyrdeki Hizbullah unsurları ile Deradaki İran güçleri de var.

 

ABD, İngiltere ve Fransa ın Doğu Gutada  sivillere yönelik kimyasal silah kullanan Beşşar Esed rejimi güçlerini hedef  aldığı saldırıda Suriye in başkent Şam ile Hama, Humus, Dera ve Süveyda  illerindeki asker noktalar bombalandı. 

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ABD Başkanı  Donald Trumpın duyurduğu saldırıda ilk etapta Şamdaki Cumhuriyet Muhafızları,  Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel  Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı daki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun  bölgelerindeki askeri noktalar vuruldu.

ABD, İngiliz ve Fransız güçleri ayrıca rejimin kontrolünde bulunan  Hama ilinde havaalanı, Humus ilinin Kuseyr  bölgesinde Hizbullah güçleri, Derada  89. Tugay olarak bilinen İrangüçleri ve bazı askeri noktalar, Suveyda ilinde  Halhala Havaalanı ve Dera ilinin İzra bölgesindeki hedeflere saldırı  gerçekleştirdi.

Bu arada Beşşar Esed rejimi medyası hava savunma birliklerinin saldırılara karşılık vererek bazı füzeleri havada imha ettiğini iddia etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024