Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3491 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ocak 2018 - 14:27

Ryan Dillon:Türkiye in muhtemel harektı için Pentagonun engel olmayacağız.

Büyüt
Küçült
Ryan Dillon:Türkiye
in muhtemel harektı için Pentagonun engel
ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, bugünkü basın toplantısında Türkiye in muhtemel Afrin harektına adeta yeşil ışık yaktı.

Haberi duyuran gazeteci Wladimir van Wilgenburg, Dillonun kendi sorusuna “Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil” yanıtını verdiğini belirtti.

30 BİN KİŞİDEN OLUŞAN ORDU

ABD Milislerden yeni bir sınır güvenlik gücü için çalışıyoruz. Yeni sınır güvenliği birimi 30 bin kişiden oluşabilir açıklaması yapmıştı.

Afrinin doğusundaki Azez bölgesi Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolünde. Güneydeki İdlibde ise Türk ordusunun gözlem noktaları var.

Teröristlerin tek çıkış noktası, Halepin kuzeybatısındaki cep olabilir ancak o bölge de Şam rejimi ve Rusya ın kontrolü altında.

ABD in desteğiyle 911 kilometrelik Türkiye sınırının yarıdan fazlasını işgal eden YPGlilerin oluşturduğu terör koridoru, Fırat Kalkanı Harekâtı ile bölünmüştü.

Cerablus-Azez hattını 2016 ın sonbaharında kısa sürede IŞİD ve YPGli teröristlerden temizleyen Türk ordusu, Şubat 2017de güneydeki El Babı kurtararak güvenli bir bölge oluşturdu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024