Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4722 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2017 - 14:54

Rusya ABD ile Suriyede yürütülen memorandumun askıya alındığını duyurdu.

Büyüt
Küçült
Rusya ABD ile Suriyede yürütülen memorandumun askıya alındığını
Rusya Savunma Bakanlığı dan yapılan açıklamada, ABD ile Suriyede yürütülen memorandumun askıya alındığını duyurdu.

ABD Ã¶ncülüğündeki uluslararası DAEÅž karşıtı koalisyonun, rejime ait savaÅŸ uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu kapsamında ABDyle yapılan iÅŸbirliÄŸini askıya aldığını duyurdu.

Rus haber sitesi Sputnik e yer alan bilgilere göre Bakanlık, ABD in saldırıdan önce Rusya ile iletiÅŸim kanalını kullanmadığını vurguladı.

TERÖRİSTLERE YARDIM EDİYORLAR

Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise Suriye ordusunun vurulma olayını endiÅŸe ile karşıladık. Suriye ordusuna yönelik bu doÄŸrudan saldırı, tehlikeli bir gerginliÄŸe götürecek bir adım. Washingtonı gelecekte bu gibi yöntemleri kullanma konusunda dikkatli olması yönünde uyarıyoruz ifadelerini kullandı.

Ryabkov şöyle devam etti: Bu, saldırgan bir eylem ve uluslararası hukukun doÄŸrudan ihlal edilmesinden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸil. Bu, terörle mücadele eden bir politika izlediÄŸini belirten ABD in, kendisiyle savaÅŸan teröristlere yaptığı bir yardım.

NELER YAÅžANMIÅžTI

ABD Ã¶ncülüğündeki DAEÅž karşıtı koalisyon, Esed rejimine ait bir SU-22 savaÅŸ uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde PYD/PKKnın öncülük ettiÄŸi Suriye Demokratik Güçlerini vurması üzerine düşürüldüğünü duyurmuÅŸtu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024