Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2536 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2018 - 11:53

Putin İstanbula geliyor

Büyüt
Küçült
Putin İstanbula
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin, Türk Akımı ın denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle yapılacak törene katılmak için 19 Kasımda İstanbula geleceği öğrenildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin yardımcısı Yuriy Uşakov, Putinin Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle yapılacak tören için 19 Kasımda İstanbula geleceğini söyledi.

Sputnikin aktardığına göre İzvestiya gazetesine konuşan Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin denizden geçen kısmının tamamlanmasına yönelik törene katılacak. Tören 19 Kasımda İstanbulda yapılacak ifadelerini kullandı.

Uşakov, törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da yer alacağını vurguladı.

Türk Akımı her biri yılda 15.7 milyar metreküp gaz sevkiyatı yapacak iki koldan oluşuyor. Projenin ilk kolu ile gazın Türkiyeye, ikinci kolu ile de Avrupa n güney ve güneydoğusuna sevkiyat yapılması planlanıyor. Projede sevkiyata 2020 yılında başlanması öngörülüyor.


Putin 27 Ekimde de İstanbulda gerçekleşen dörtlü zirveye katılmıştı. Zirvede Erdoğan ve Putinin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel yer almıştı.

Diğer yabdab Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandar Antic ekim ayında Türk Akımı a katılabileceklerini söylemişti.

Putinin ocak ortalarında da Sırbistanın başkenti Belgrada gitmesi bekleniyo





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024