Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2775 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mart 2015 - 06:43

Operasyona devam mesajı

Büyüt
Küçült
Operasyona devam
Dünya Haberleri › Operasyona devam mesajı haberi Arap Birliği zirvesinde biraraya gelen Suudi Kralı Selman bin Abdulaziz ve Yemen lideri Hadiden operasyonların Husiler tamamen çekilene kadar devam edeceği yönünde açıklamalar geldi. BM, müzakere çağrısı yaptı.

Mısırın Şarm el Şeyh kentinde düzenlenen Arap Birliği zirvesine, Yemen operasyonunun geleceğine ilişkin verilen mesajlar damga vurdu.  Suudi Arabistan öncülüğünde gerçekleştirilen operasyonun devamı yönünde Suudi Arabistan Kralı ve Yemen liderinden açıklamalar gelirken, BM Genel Sekreteri de müzakerelerin önemine vurgu yaptı.  Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz “Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar Kararlılık Fırtınası devam edecek” dedi. Mısırın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen 26. Arap Birliği Zirvesinde söz alan Kral Selman, Yemene yönelik dış müdahalenin Husileri meşruiyete karşı darbe yapmaya sevk ettiğini “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar devam edeceğini kaydetti. Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de, zirvede gerçekleştirdiği konuşmasında, Yemendeki Şii isyancıların İranın maşası olduğunu söyledi.  Yemende yaşanan siyasi sorunlardan İslam ülkelerinin de sorumlu olduğunu vurgulayan Yemen Cumhurbaşkanı, İslam ülkelerine Husiler pes edene kadar hava saldırısı gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Müzakereler önemli

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemende uzun sürecek çatışmaları önlemek için BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömerin, BM Güvenlik Konseyinin gözetiminde yürüttüğü müzakerelerin “tek şans” olduğunu belirtti. Arap Birliği Zirvesinin açılış oturumunda konuşan Ban, Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan hava harekatının, Yemenin meşru Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadinin talebi üzerine yapıldığına dikkati çekti. Arap  liderlerinin Yemen krizine barışçıl bir çözüm bulmak için yol haritası ortaya koymaları gerektiğini belirten Genel Sekreter, Yemende uzun sürecek bir savaşı  önlemek için BM gözetiminde yürütülen müzakerelerin tek şans olduğunu vurguladı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024