Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3982 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2014 - 14:40

O cami Kübaya yapılacakmış

Büyüt
Küçült
O cami Kübaya

NTVnin canlı yayınında Can Ertunanın sorularını yanıtlayan Alberto Gonzales Casals, 11 milyonluk Kübada 5 bin Müslümanın bulunduğunu söyledi. Tarihi tartışmaya girmek istemediklerini dile getiren Küba Büyükelçisi, cami konusunun daha önce gündeme geldiğini ifade etti.

DİYANET CAMİ İNŞAATINA YARDIM EDECEK

Casals, şöyle konuştu: İki yıl önce Kübadaki Müslüman toplumdan böyle bir talep gelmişti. Biz laik bir ülkeyiz. Bütün farklı dinlerin taleplerini değerlendiriyoruz. Müslümanların camiye sahip olma hakkı var.Türkiye hükümeti, Diyanet aracılığıyla cami inşaatında yardımcı olacak. 2-3 yıldır gündemde olan bir konu. Bir cami inşaatı söz konusu. Önemli olan Havanada yaşayan halkın talebi. Uzun süredir bunu düşünüyoruz. Bu cami inşaa edilecektir.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesinde yaptığı konuşmada Amerika kıtasının 1492den önce keşfedildiğini savunmuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada Oysa Kolombtan 314 sene önce 1178de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Kristof Kolombun hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır demişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024