Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2666 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2018 - 17:09

Netanyahu dan Saldırı Sinyali

Büyüt
Küçült
Netanyahu dan Saldırı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrailin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız. diyerek ülkesinin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların devam edeceği sinyalini verdi.

 

Geçen hafta Suriyede bir Rus askeri uçağının düşürülmesi sonrası başlayan ve Moskova ın Esed rejimine S-300 hava savunma sistemi verme kararıyla artan Rusya krizini görüşmek üzere toplanan İsrail Güvenlik Kabinesi e Başbakan Netanyahu başkanlık etti.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, İsrailli bakanların Esed rejiminin sorumsuz davranışı sonucu vurulan uçakta hayatını kaybeden 15 Rus askerin ailelerinin yaşadığı üzüntüleri paylaştığı ifade edildi.

Kabinenin İsrail ordusuna İranın Suriyeye yerleşme girişimlerine karşı gerekli adımları atmayı sürdürme ve Rusya ile koordinasyona devam etme talimatı verdiği aktarıldı.

Toplantının ardından Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD in New York kentine hareketinden önce Tel Avivdeki havalimanında basın mensuplarına konuşan Netanyahu, İsrailin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız. diyerek Suriyeye yönelik saldırıların devam edeceği sinyalini verdi. 

İSRAİLLİ BAKANLARA KAMUOYUNA KONUŞMAYIN TALİMATI

Öte yandan Güvenlik Kabinesi toplantısına ilişkin İsrail basınında yer alan haberde, Başbakan Netanyahu un bakanlarından Rusya ile olan ilişkilere dair kamuoyuna konuşmamaları talimatı verdiği belirtildi. 

Rus İl-20 askeri uçağı, 17 Eylülde, Suriye rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmüş ve Rusya, İsraile ait F-16 savaş uçaklarının, İl-20 uçağını kalkan olarak kullandığı için uçağın füzelere maruz kaldığını öne sürmüştü.

İsrail yönetimi ise uçağın Esed rejimine ait hava savunma sistemi tarafından vurulduğu ve uçağın düşürülmesinde Suriye rejiminin sorumlu olduğunu söyleyerek Rusya ın suçlamalarını reddetmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün yaptığı açıklamada Suriyeye iki hafta içinde modern S-300 hava savunma füze sistemi vereceklerini açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya ın Esede S-300 verme kararına ilişkin Gelişmiş silahların sorumsuz kişilerin eline geçmesi bölgedeki tehlikeyi artırır. ifadelerini kullanmıştı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024