Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2912 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2017 - 15:25

NATO:Türkiyeye baskıyı sürdüreceğiz

Büyüt
Küçült
NATO:Türkiyeye baskıyı
Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın almasıyla ilgili olarak NATO’nun ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Tod Waltersdan, son dakika açıklaması geldi.

Türkiyenin Rusyadan S-400 satın almasını ‘kendi ulusal kararı olarak niteleyen NATOnun ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Tod Walters “S-400 anlaşmasında henüz sona gelinmedi. Daha önce de söylediğimiz gibi Türkiyede S-400 yok” dedi.

Walters, Türk askeri yetkililerini NATO sistemlerini entegre olabilen sistem satın almak için askı yapmayı sürdüreceklerini ifade etti

Almanyanın başkenti Berlinde konuşan Walters, Türk askeri yetkililere NATO sistemlerine entegre olabilen sistemler satın almaları konusunda baskı yapmaya devam ettiklerini ve S-400 füze savunma sisteminin böyle bir özelliğe sahip olmadığını vurguladı. 

Walters, NATO olarak bölgede artık S-400 kapasitesine sahip ve ortak çalışabilirlik seviyesi yüksek silahlarımız var ifadesini kullandı.


ORTAK İMZA ATILACAK

Brükseldeki NATO savunma bakanları toplantısı kapsamında, Ankara ile Fransa ve İtalya arasında ortak hava savunma sistemi geliştirilmesi konusunda nihai anlaşma imzalanacağı açıklanmıştı.. İmza törenine Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Fransız ve İtalyan mevkidaşlarının yanı sıra firma yetkilileri de katılacak.

Anlaşma, Fransız-İtalyan konsorsiyumu Eurosamın yeni nesil hava savunma sistemlerinin tedariki, üretimi, geliştirilmesi ve ihracatını kapsıyor. Fransız-İtalyan ortak yapımı SAMP-T füze sistemleri ile Türkiye in kısa vadedeki ihtiyaçları karşılanacak. Milli hava savunma sistemi HİSAR için teknoloji transferi sağlanacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024