Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3357 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2018 - 17:33

Muhalif lider Paşinyan başbakan seçildi

Büyüt
Küçült
Muhalif lider Paşinyan başbakan
Ermenistanda Serj Sarkisyanın istifasıyla sonuçlanan protesto gösterilerinin lideri olan muhalif Nikol Paşinyan, parlamentoda ikici de yapılan oylama ile Başbakan seçildi.

Ermenistanda parlamentoda yapılan özel oturumdaki ikinci tur başbakanlık seçiminde tek aday olan Yelk (Çıkış) Grubu milletvekili Paşinyan, 59 milletvekilinin oyunu aldı. 42 milletvekili Paşinyana karşı oy kullandı.

Paşinyanın partisi, parlamentoda 9 milletvekiliyle temsil ediliyor.

PUTİN PAŞİNYANI TEBRİK ETTİ

Kremlinden yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin başbakan seçilen Nikol Paşinyanı tebrik ettiği belirtildi.

ÜLKEYİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRECEK

Paşinyanın hükümeti kurup ülkeyi bir an önce erken seçime götürmesi bekleniyor.

Ermenistanda muhalifler, ülkeyi kötü yönetmek ve ekonomiye zarar vermekle suçladıkları eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyanın başbakan seçilmesinin ardından protesto gösterilerine başlamıştı.

SARKİSYAN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALMIŞTI

Sarkisyan, liberal siyasi güçlerin oluşturduğu koalisyonun üyesi Paşinyanın öncülüğünde protesto gösterileri üzerine 23 Nisanda istifa etmişti.

Sarkisyanın istifasını yeterli bulmayan muhalif hareket, Paşinyan liderliğinde Erivanda ve ülkenin diğer bazı şehirlerinde protesto eylemlerini sürdürmüş, Paşinyan başbakanlığında hükümetin yeniden kurulmasını ve bir an önce erken seçimlere gidilmesini talep etmişti.

Geçen hafta parlamentoda muhalefet partileri tarafından başbakanlığa aday gösterilen Paşinyan, iktidar partisinin de aday çıkarmaması nedeniyle tek aday olarak seçime katılmış ancak iktidarın destek vermemesi nedeniyle gereken 53 oyu alamamıştı. Paşinyan, ertesi gün başta başkent Erivan olmak üzere destekçilerine genel grev ve eylem çağrısı yapmış, eylemler sonucu ülkede hayat adeta durma noktasına gelmişti. Bunun üzerine iktidardaki Ermenistan Cumhuriyet Partisi, ikinci tur başbakanlık seçiminde aday çıkarmayacağını, Paşinyanı destekleyeceğini açıklamıştı.

Ermenistanda daha önce yapılan anayasa değişikliği ile başbakanın yetkileri artırılmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024