Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2586 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2018 - 08:42

Mahmud Abbas tan uluslararası barış konferansı çağrısı

Büyüt
Küçült
Mahmud Abbas tan uluslararası barış konferansı
Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail ile müzakerelere aracılık edecek çok taraflı mekanizmanın oluşturulacağı bir uluslararası barış konferansı düzenlenmesi çağrısını yineledi.

Ramallaha Uluslararası İslami Beytülmakdis Konferansı da konuşan Abbas, İsrail ile müzakerelerde ara buluculuk yapacak çok taraflı bir mekanizma oluşturulması önerisini tekrarladı. Abbas, bunun için bir kez daha uluslararası barış konferansı düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Kudüs için ABD ile siyasi ilişkiyi kestiklerini hatırlatan Abbas, Trumpın Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımasının ardından ABDden hiçbir şey kabul etmeyeceğiz. Hak ve tarih Kudüsün Filistinin ebedi başkenti olduğunu ispat ediyor. Herkesin Beytülmakdise gitmesi için İsrail barikatları kalkacak. dedi.

Abbas, tüm Arapları ve Müslümanları Kudüsü ziyaret etmeye ve Kudüs halkını desteklemeye çağırarak, Bizim için Filistinden başka vatan yoktur, burada kalacağız. diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017de yaptığı açıklamayla Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıdığını duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı da Tel Avivdeki Amerikan büyükelçiliğinin mayıs ayı içinde Kudüse taşınacağını belirtmişti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrailin, 1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014e durmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024