Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2351 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2018 - 14:27

Lübnanda seçimlerin galibi Hizbullah ittifakı

Büyüt
Küçült
Lübnanda seçimlerin galibi Hizbullah
Lübnan’da dün düzenlenen seçimlerde ABD ve İsrailin uluslararası platformda terörist örgüt olarak tanımladığı Hizbullah ve müttefiklerinin oluşturduğu Direniş’e Vefa ittifakı zafer kazandı.

Hizbullaha yakın El Meyadin televizyonunun haberine göre, Lübnanda dün düzenlenen seçimleri müttefikleri büyük bir zafer kazanırken, Suudilerin kaçırdığı dedikodularına konu olan Başbakan Saad Haririnin liderlik ettiği el-Mustakbel partisi ağır bir yenilgi aldı.

 

 

 

HİZBULLAHIN ZAFER KUTLAMALARI

İlk sonuçların ardından Direnişe vefa ve Emel taraftarlarının uzun araç konvoyları oluşturarak zafer kutlamaları yaptığı bildirildi. 128 milletvekilinin belirlenmesi için 15 seçim bölgesinde kurulan merkezlerde yerel saatle 07.00de başlayan ve 19:00da sona eren seçimlerin ardından basın toplantısı düzenleyen Lübnan İçişleri Bakanı Nihad el-Meşnuk katılım oranının yüzde 49,2 olduğunu söyledi.

Hizbullah Genel Sekreter vekili Naim Kasım seçimden önce Bu seçimler nispi temsil yasası sayesinde, Lübnanlılar için önemli bir şans. Bu sayede her grup hakkını alacak ve parlamentoda temsil edilebilecek. Hizbullah, iyileştirlmesi gerektiğini düşünse de bu seçim sisteminden dolayı heyecanlı demişti.

PARLAMENTO ŞEKİLLENİYOR

Oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte ülkedeki bazı siyasi partilerin parlamentodaki yerlerini koruduğu netleşmeye başladı. Beyrutun ikinci seçim bölgesinde Başbakan Saad el-Hariri in listesinin sandalyelerin çoğunu kazandığı, Cebel-i Lübnanda ise Dürzi lider Velid Canbolatın listesinin önde olduğu belirtildi. İlk sonuçlara göre, Hariri in halası Behiyye Hariri Cizin-Sayda seçim bölgesinden milletvekili seçilirken, Marada Hareketi Başkanı Süleyman Feranciye in oğlu Toni Feranciye de Zağarta seçim bölgesinden milletvekili seçildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024