Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3601 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ekim 2017 - 09:42

İtalyanın Kuzeyi EVET Dedi

Büyüt
Küçült
İtalyanın Kuzeyi EVET
İtalyada dün gerçekleştirilen özerklik referandumunda sandıktan evet kararı çıkmasının ardından gözler Roma yönetimiyle planlanan görüşmeye çevrildi.

İtalyan Ekonomisinin hayat kaynağı olarak gösterilen Lombardiya ve Veneto bölgelerinde gerçekleştirilen referandumda halkın büyük çoğunluğu evet dedi.

Ayrılıkçı parti Kuzey Ligi in (Lega Nord) öncülüğünde gerçekleşen referandumda, baş şehri finans merkezi Milano olan Lombardiya halkının yüzde 40ı, turizmin gözdesi Venediki de sınırlarında barındıran Venetoluların ise yüzde 57,3ü sandıklara gitti.

AÇIK ARA FARKLA EVET

Referandumun geçerli olabilmesi için mutlak çoğunluğun arandığı Venetoda sandıklardan yüzde 98 “evet” oyu çıkarken Lombardiyada da halkın yüzde 95i daha fazla özerklik fikrine “evet” dedi.

Çizmede gayrisafi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 30unu karşılayan Lombardiya ve Veneto bölgelerinde, vergi yönetimi de başta olmak üzere öz kaynakların kullanımında etkin söz sahibi olmayı öngören özerkliğin, merkezi hükümetten talep edilip edilmemesine yönelik istişare referandumuna gidildi.

ÜLKENİN EN GÜÇLÜ EKONOMİK BÖLGELERİ

Lombardiya bölgesi, Sondrio, Como, Lecco, Bergamo, Brescia, Montova, Cremona, Lodia, Pavia, Milano, Monza, Varese gibi Avrupa ın önde gelen kentlerini sınırlarında barındırırken, Veneto da Belluno, Podavi, Rovigo, Treviso, Venedik Verona ve Vicenza gibi şehirleri içeriyor.

İki bölge de İtalyan Ekonomisinin adeta can damarı konumunda bulunurken, bölgelerin en önemli gelir kaynakları turizm ve moda olarak yer alıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024