Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2656 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Kasım 2016 - 13:04

İSRAİL Bu gün Yeni Büyükelçisini Belirliyecek

Büyüt
Küçült
İSRAİL Bu gün Yeni Büyükelçisini
İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın atama komitesinin bugün İsrail’in yeni Türkiye büyükelçisini belirleyeceği öğrenildi.

Mavi Marmara gemisine uluslararası sulardaki baskında 10 Türkün ölümüyle ilgili olarak 22 Mart 2013de İsrailden gelen özrün ardından, ilişkilerin normalleşmesinin ikinci koşulu olan tazminat konusu geçtiğimiz ay çözüme kavuşmuştu. 

Bu adımlarla birlikte, normalleşmenin üçüncü aşaması olan elçilerin atanması için çalışmaların bu hafta sonuçlandırılmasının planlandığı öğrenildi.

YENİ BÜYÜKELÇİ BELİRLENİYOR

İsraildeki iç siyasi dengelerdeki bazı aksamaların ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı ın atama komitesinin bugün İsrailin yeni Türkiye büyükelçisini belirleyeceği öğrenildi. İsrail diplomatik ilişkilerin normalleşmesi için katkı sunacak isimleri belirledi. Komiteye sunulan isimler üzerinde ise bugün karar verilmesi bekleniyor.

ÜÇ İSİM AĞIRLIK KAZANDI

İsrail kaynaklarından alınan bilgiye göre, komitenin üzerinde duracağı üç önemli isim olduğu belirtiliyor. Buna göre, Yunanistan Büyükelçisi Irit Ben Aba ve İsrailin Londra Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Eitan Naveh, Ankaradaki Büyükelçiliğin maslahatgüzarı Amira Oron ve Türkiyede hizmet vermiş olan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshonun isimlerinden birinin Ankaraya atanması ağırlık kazanmış durumda. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı ın Ankaraya atayacağı Büyükelçiyi duyurması ve Ankaraya göndermesinin ardından Türkiye in de karşılık vermesi planlanıyor.

TÜRKİYEDE HAZIRLIKLAR YAPIYOR

Diplomatik çevrelerde, İsrailin Ankaraya atama yapmasının hemen ardından Ankara ın karşılık vereceği ve diplomatik çevrelerde önemli bir isim olan diplomat Kemal Okanın Telavive atanmasının beklendiği kaydediliyor.

Kaynak: Yeni Şafak




E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024