Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3596 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2018 - 10:03

İsrail Batı Şeriayı resmen ilhaka hazırlanıyor

Büyüt
Küçült
İsrail Batı Şeriayı resmen ilhaka
İsrail’in Jeruselam Post Gazetesi’nde, “BM Uzmanı: İsrail, Batı Şeria’nın resmen ilhakına yaklaşıyor” başlıklı bir yazı yayınlandı. Makalenin girişinde, “geçtiğimiz yıllardan itibaren uluslararası toplum İsrail’in filli ilhaka eşdeğer hareketlerinden gittikçe daha çok rahatsızlık duymaya başladı” ifadelerine yer verildi.

TIMETURK ÇEVİRİ

Yazıda, BM Hukuk Uzmanı Michael Lynkin ifadelerine yer verildi. Lynkin, Pazartesi günü yapılacak İsrail-Filistin çatışması üzerine BM İnsan Hakları Konseyi toplantısı öncesinde İsrailin Batı Şerianın resmen ilhakına yol açabilecek adımlar attığını söylediği aktarıldı.

LYNK: FİLLİ İŞGALİ YASALLAŞTIRACAKLAR

Buna göre Lynk, “İsrailin yerleşim genişlemesi şeklinde Batı Şerianın geniş arazilerinde yıllar içinde tırmanan fiili ilhakı, kapalı askeri bölgeler oluşturması ve diğer önlemler ile, İsrail, Batı Şerianın parçalarını resmen ilhak için yasa çıkarmaya yaklaşmış görünüyor” dedi.

Lynkin bu sözlerinin BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin internet sitesinde de yayınlandığı ifade edildi. BM uzmanı ayrıca, “Bu aynı zamanda uluslararası hukukun derin ihlali anlamına gelir, süregelen yerleşimin yayılımının insan hakları üzerindeki etkisi ihmal edilmemelidir” şeklinde konuştu.

YERLEŞİMCİLERE GERİYE DÖNÜK ONAY

Yazıda yine dünyada İsrailin bu yayılmacılığına karşı artan endişe dile getirilerek, İsrail sağ kanat politikacıların Batı Şerianın C bölgesi olarak adlandırdıkları kısmında İsrail kanunlarını uyguladığı iddia edildi. Bu kanunların ise özel Filistin topraklarına yerleşen oturmacıların geriye dönük olarak ve Filistinlilere maddi tazminat karşılığında işgal eylemlerinin yasallaştırılmasını içerdiği öne sürüldü.

Yüksek Mahkemenin bu kanunun yasal olduğuna dair hükmü bulunduğu da iddia edildi.

Filistin topraklarında insan hakları üzerine özel raportör olarak görev yaptığı belirtilen Lynkin Ekim ayında Genel Toplantıda sunmayı planladığı bildiri için Ammanda bilgi toplamaya başladığı belirtildi. Lynkin İsrailin kendisinin Batı Şeriaya girmesine izin vermediği iddiasıyla Ammanda çalıştığı kaydedildi.

Lynkin 2016da şu anda üstlendiği görevi devraldığından beri işgal altındaki Filistin topraklarında en kanlı insan hakları ihlallerini rapor ettiğini söylediği de yazıda aktarıldı.

LYNK: 120 BİN FİLİSTİNLİNİN YERLEŞİM HAKKINI ELLERİNDEN ALACAKLAR

Doğu Kudüse dair de konuşan Lynkin İsrail hükümeti ve Kudüs belediyesinin 120 bin Filistinlinin yerleşin hakkını ellerinden alacağına dair bir planı da ilerlettiği konusunda uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Cenevrede BM İnsan Hakları .konseyi toplantısında 7. Madde üzerinden 38. Dönem toplantısının gerçekleşeceği ve toplantıda İsraillilerin Filistinlilere yönelik eylemlerinin konu alınacağı belirtildi.

“HİÇBİR ÜLKE BU ŞEKİLDE TARTIŞMA İÇİN SEÇİLMİYOR”

Makalede Amerikanın konseyden ayrıldığı ifade edilirken Amerikanın oturumlara katılmadığı İsrailin de 38. Oturumu boykot ettiği bildirildi.

Öte yandan BM İnsan hakları Konseyinin her oturumunda 7. Madde üzerinden İsrailin “iddia edilen” insan hakları ihlallerinin tartışılmasına hükmedildiği ve hiçbir ülkenin bu şekilde seçilmediği ifade edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024