Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4141 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2017 - 13:09

İsrail Gazzeye bombalı saldırı düzenledi.

Büyüt
Küçült
İsrail  Gazzeye  bombalı saldırı
İsrail hava kuvvetleri, bu sabah erken saatlerde Gazzeye bir dizi bombalı saldırı düzenledi. Onlarca kişinin yaralandığı saldırılar, hakkındaki davalarla köşeye sıkışan Netanyahu un kamuoyunu yönlendirmeye yönelik hamlesi olarak değerlendiriliyor.

İsrail işgâl güçleri sabahın erken saatlerinde Gazze in kuzeyini bombaladı.

Saldırıda bir çok Filistinli yaralandı. Bölgeden gelen haberler can kaybının olmadığı yönünde...

Tel Aviv, İsrail hava kuvvetlerinin gerçekleştirdiği bombalı saldırılara gerekçe olarak Askalan sahiline düşen roketi gösterdi.

Kudus Press Gazze muhabiri, hava saldırısının Makusi bölgesindeki Mukavemet mevkine düzenlendiğini duyurdu. Mevkinin Gazze emniyet teşkilatının sorumluluğunda olduğu bildirildi.

İSRAİLİN ŞİDDETİ SÜRÜYOR

Ancak İsrail, Gazze in kuzeyine bu sabah düzenlediği hava saldırısıyla yetinmedi, Tel Aviv yönetimi, ayrıca Gazze in güneydoğusundaki Beyti Lahiyeyi de insansız hava araçlarıyla vurdu. Atılan füzeler sonucu bölge ağır yara aldı. Ambulânsların hastanelere onlarca yaralı taşıdığı açıklandı. Can kaybının olmadığı kaydedildi.

Hamas sözcüsü Berhum yaptığı açıklamada, Siyonist, barbarca saldırının Gazzede direnişin mevzilerini kasten hedef alması, düşmanın sonuçlarına katlanacağı tehlikeli bir ihlaldir. ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca Gazze in işgâl güçlerinin silâhlarını test edeceği bir saha olmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.

 NETANYAHUNUN PLANI MI?

Tel Aviv yönetiminin saldırılara yönelik gösterdiği gerekçeler hem İsrail kamuoyunda hem de uluslararası alanda gerçekçi bulunmuyor. Ağırlıklı görüş, son dönemde ardı ardına hakkında açılan davalarla köşeye sıkışan Netanyahu un hedef saptırarak yolsuzluk soruşturmasının geri planda kalmasını sağlamaya çalıştığı yönünde. 

İsrail başbakanının Gazze saldırısının yanı sıra Lübnana da savaş açabileceği öne sürülüyor. 

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

İsraildeki muhalif kanat, Netanyahu un hakkındaki dosyaların bir an önce mahkemeye sevk edilmesini talep ediyor.  Bunun gerçekleşmesi halinde soruşturma sonucunda yolsuzluk suçlamasında ismi geçen Netanyahu ve eşinin hapse girebileceği ve aşırı sağcı grubun hükümetten düşebileceği kaydediliyor. 

Yapılan yorumlar aşırı sağcı Netanyahu hükümetin iktidarda kalmasının  yegane yolunun bölgesel gerilimi artırması ve  İsrail kamuoyunda Hamas ve Hizbullah korkusunu tekrar canlandırması olduğu yönünde.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024