Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3596 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ocak 2018 - 12:33

İran da Ayaklanmalar Yeniden Başladı.

Büyüt
Küçült
İran da Ayaklanmalar Yeniden
İranda bir çok kente muhalifler yeniden harekete geçti. Sanandajdaki büyük protestoda can kayıplarının olduğu bildirildi.

Protesto gösterilerinin bir haftayı doldurduğu İranda, Tahran yönetimi eylemlerin sona erdiği İranda muhalifler dün gece yine sokaklara çıktı. Muhalifler, büyük bir gösterinin düzenlendiği Sanandajda can kayıpları olduğunu bildiriyor. 

 

Başkent Tahranda Kahrolsun Hamaney, referandum umudumuz sloganları yüksledi. Şirazda polis ve göstericiler çatıştı, trafiği durduran kalabalık ana caddede ateş yaktı. 

/

Huzistana bağlı Dezfulda yüzlerce insan gösteri yaptı, bir polisi kovan protestocuların videosu sosyal medyada yayınlandı.

Luristan eyaletinde sokağa çıkanlar dini lider Ayetullah Hamaney aleyhine sloganlar attı. 

 

Türkiye sınırına yakın Urumiyede büyük bir kalabalık gösteri yaptı. Yine aynı bölgedeki Kirmanşah a da protestolar vardı.

Hamedan kentinde çekilen bir video, sokaklarda sivil milislerin protestoları engellemek için beklediğini gösteriyor. 

/

28 Aralık 2017de gösterilerin başladığı ve bugüne kadar en az 21 can kaybının olduğu ülkede, bugün cuma namazı sonrasında da yeni protestolar olabilir. Şimdiye kadar gözaltına alınanların sayısı ise 1000den fazla.  

/

DEVRİM MUHAFIZLARI SAHAYA İNDİ

İran Devrim Muhafızları, polisin gösterileri bastırırken yetersiz kalması halinde müdahale etmeye hazır olduğunu duyurdu. Yerel kaynaklar, devrim muhafızlarının şimdiden üç kentte konuşlandırıldığını aktarıyor. Bu kentler Hamedan, İsfahan ve Luristan 

İranda resmi polis güçlerinin yanı sıra rejimin sivil kuvvetleri olan Besic milisleri de toplumsal olaylarda sahneye çıkıyor.

Devrim Muhafızları, Çarşamba günü yaptığı açıklamada isyanın bastırıldığını ilan etmişti ancak son gösteriler bu açıklamayı doğrulamıyor. 

haber7





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024