Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3666 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Kasım 2017 - 10:08

Iraktaki deprem İranı vurdu! Kermanşeh de 3 gün yas ilan edildi.

Büyüt
Küçült
Iraktaki deprem İranı vurdu! Kermanşeh de 3 gün yas ilan
Deprem nedeniyle İranda hayatını kaybedenlerin sayısı 211e yükseldi. Yaralı sayısının 2 bin 500ü aştığı açıklandığı Kermanşeh eyaletinde, 3 gün yas ilan edildi.

Irakın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İranın batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 211e yükseldiği bildirildi.

İranın yarı resmi haber ajansı Tesnime açıklamalarda bulunan Kermanşah Eyaleti Afet Yönetimi Genel Müdürü Rıza Mahmudi, deprem nedeniyle eyalet genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 211e çıktığını belirtti.

Mahmudi, depremde yaralanan 2 bin 504 kişinin de eyalet ve civar kentlerdeki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.

 

İran Afet Yönetimi Başkanı ın da bölgede olduğunu ifade eden Mahmudi, yaralıların civar kentlere aktarılması için bölgeye uçak ve birçok helikopterin sevk edildiğini söyledi.

HAMANEYDEN BAŞSAĞLIĞI ESAJI

Öte yandan, İran lideri Ali Hamaney depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımlarken, tüm ordu ve hükümet kurumlarına depremden etkilenenlere yardıma koşması emri verildiğini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ülkenin tüm imkanlarını depremzedelere yardım için seferber etmesi için, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiriyi görevlendirdiğini söyledi.

 

3 GÜN YAS

Kermanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu. 

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin Halepçe in 31 kilometre güneybatısında ve 7,2 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu.

 

400 YILDIR BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI

Öte yandan uzmanlar bölgede yaklaşık 400 yıldır bu büyüklükte bir deprem meydana gelmediği bilgisini paylaştı. Uzmanlar ayrıca Türkiyedeki fay hatlarının ise depremden etkilenmeyeceğini belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024