Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2651 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2018 - 20:45

‘Irak ile IKBY arasında Kerkük petrolü görüşmeleri başladı’

Büyüt
Küçült
‘Irak ile IKBY arasında Kerkük petrolü görüşmeleri
Irak hükümetinin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileriyle Kerkük en petrol ihracatını yeniden başlatma amacıyla müzakerelere başladığı öğrenildi.

Financial Times tarafından aktarılan habere göre anlaÅŸma, günlük 400 bin varil petrolü kapsıyor. AnlaÅŸmaya göre ayrıca, ham petrol üzerineki baskı da —ABD in talebi doÄŸrultusunda- hafifletilecek. Görüşmelerin bu ayın sonunda tamamlanarak anlaÅŸma imzalanması bekleniyor.

Kerkük eki petrol sahaları, IKBY tarafından ilan edilen ve başarısızlıkla sonuçlanan bağımsızlık ilanı sonrasında, bölgenin Irak yönetimine geçmesinden bu yana çalışmıyordu.

ABD MUAF TUTMUÅžTU

Geçen senenin Aralık ayında ise, Irak ve İran arasında imzalanan anlaşmada, petrol boru hattı tamamlanana kadar günlük 30 ile 60 bin varil petrolün tankerlerle taşınması kararlaştırılmıştı. Öte yandan, ABD ise İran yaptırımlarının ardından İranla petrol ticaretine ilişkin Irak ve beraberindeki 7 ülkeye muafiyet tanıdığını duyurmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024