Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2466 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2017 - 20:57

IKBY de Kabine Krizi

Büyüt
Küçült
IKBY de Kabine
IKBYde muhalif duruş sergileyen ancak koalisyon hükümetinde yer alan Goran Hareketi ve Komel, kabineden çekildiklerini açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi de (IKBY) muhalefet cephesindeki Goran (Değişim) Hareketi ve İslami Toplum Partisi (Komel), 3 gündür devam eden gösteriler sonrası hükümetten çekildiklerini duyurdu.

IKBYde yer alan Süleymaniye kentinde üç gündür devam eden gösterileri görüşmek üzere bir araya gelen Goran Hareketi ve Komel politbüro üyeleri, toplantı sonrası IKBY in 8inci hükümetinden çekilme kararı aldı.

Goran ve Komelin resmi internet sitelerinden yapılan açıklamada, Bölgenin durumunun değerlendirilmesi için birkaç gündür devam eden toplantı sonrası Komel ve Goran aldıkları ortak karar doğrultusunda hükümetten çekildi. ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, koalisyondan çekilmenin yanı sıra Goranın, IKBY Meclis Başkanlığını da bırakacağı belirtildi.

IKBY in 8inci hükümetinin kabinesinde Goran, Peşmerge, Maliye, Ticaret, Din İşleri, Yatırım bakanlıklarına, Komel de Çevre ve Ziraat bakanlığına sahipti.

Goranın IKBY meclisinde 24, Komelin ise 6 milletvekili bulunuyor.

Eski IKBY Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile siyasi çekişme içerisinde olan Goranlı bakanlar, Ekim 2015 e Başbakan Neçirvan Barzani tarafından görevden azledilmelerine rağmen resmi bir şekilde istifa etmemişti.

IKBYdeki hükümet karşıtı gösteriler

IKBYde muhalefetin önde gelen partilerinden Goran (Deşişim) Hareketi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği in (KYB) güçlü olduğu Süleymaniye kent merkezinde bazı öğretmenlerin geciken maaşlar ve yolsuzluk karşıtı önceki gün başlayan protestosu kısa sürede kitlesel gösterilere dönüştü. 

Süleymaniye kent merkezinde başlayan gösteriler daha sonra birçok ilçeye yayıldı. Göstericiler birçok parti binası ve kamu binasını ateşe verirken çıkan olaylarda, şu ana kadar 5 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024