Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3267 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2018 - 12:07

Heather Nauert: Menbiç konusunda Türkiye’yle henüz bir anlaşma yok

Büyüt
Küçült
Heather Nauert: Menbiç konusunda Türkiye’yle henüz bir anlaşma
Amerika Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye’yle görüşmelerin devam ettiğini ancak Menbiç konusunda henüz bir anlaşma olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu un konuyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine sözcü Nauert, “Şu aşamada Türk hükümetiyle birçok konuda görüşmeler yürütüyoruz. Geçen hafta 1,5 gün süren görüşmeler gerçekleştirdik. Bir uzlaşı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ABD ile ortak mekanizma toplantısı 19 Mart a Washingtonda yapılacaktı. Çavuoğlu, 13 Mart a Menbiç konusunda şunları söylemişti.

YPG in olduğu bölgeler nasıl istikrara kavuşturulur, kimin yöneteceğini nasıl sağlayabiliriz. Temel prensip nüfus oranında yönetim olması. YPG hiçbir şekilde olmayacak. Menbiç en YPG çekilince orada ABD ve Türk askerleri olacak. YPG in çekilmesine nezaret edeceğiz. Buranın güvenliğini kim sağlayacak? ABD ve Türkiye. Önce bu modeli Menbiç e uygulayacağız daha sonra diğer yerlere götüreceğiz. Bu Rakka için de Fıratın doğusunda YPG in kontrolündeki yerler için de geçerli. 19 Mart aki toplantıda yol haritası net bir şekilde, tarihleriyle beraber belli olacak. Ne kadar sürede ne uygulanacak, diğer tarafa nasıl geçilecek, bunlarla ilgili takvim netleşecek. Son toplantıda tabii farklı olduğumuz şeyler olabilir ama bir anlayışa doğru gidiliyor. Biliyoruz ki hepsini alamayacağız. Bazıları eskimiş, bazıları kayıp. Ama biz bu silahları daha önce Başkanın (Donald Trump) söylediği gibi alacağız diyorlar. Bunu da çalışma grubu uygulamaya başladığında göreceğiz.

ABD Dışişleri Bakanı Tillersonın 14 Mart a görevden alınmasının ardından konuşan Çavuşoğlu, 19 Mart a Washingtonda gerçekleşecek görüşmenin de ertelenebileceğini söylemişti. Toplantının iptal olduğu haberi dün (15 Mart) duyurulurken, gece saatlerinde ise toplantı tarihinin 21 Mart a gerçekleştirileceği belirtildi.

AFRİN KUŞATMASI

Amerika ın Sesi in habernie göre Türkiye in Afrini kuşatmasıyla ilgili bir soruya da sözcü Nauert, “Türkiye in kenti kuşatma altına aldığı yönünde çok sayıda haber görüyoruz. Ancak şu aşamada bunların doğruluğunu teyit edebilecek durumda değiliz. Biz bu bölgenin içerisinde ya da çevresindeki herhangi bir operasyona müdahil değiliz. Ancak Afrin operasyonu başladığından bu yana, bu operasyonun bizim bölgede asıl odaklandığımız nokta olan IŞİDi bölgeden temizleme konusuna olan ilgiyi azalttığını söylüyoruz” diye konuştu.

RAHİP ve KONSOLOSLUK ÇALIŞANINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sözcü Nauert ayrıca FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Rahip Branson hakkındaki ömür boyu hapis cezası istenmesi ve Amerikan konsolosluk çalışanı Hamza Uluçayın tahliye talebinin reddedilmesi hakkına da soruya cevap verdi. Nauert, “Rahip Branson ile ilgili gelişmelerden haberdarız ve bir yılı aşkın bir süredir bu konuyu yakından takip ediyoruz. Şu aşamada alınmış bir nihai mahkeme kararı bulunmadığından bu konuda yorum yapmaktan uzak duruyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan ABD Dışişleri yetkilileri, geçen hafta ilk turu Washingtonda yapılan Türkiye ile mekanizma görüşmelerin ikinci turunun ne zaman yapılacağı konusunda şu an belirli bir takvim olmadığını belirtiyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024