Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3801 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Ekim 2016 - 15:14

FRANSA da Yüzlerce Sığınmacı Çocuk Kayıp

Büyüt
Küçült
FRANSA da Yüzlerce Sığınmacı Çocuk
Fransa ın Calais kentindeki mülteci kampı kapatıldı; yüzlerde çocuk ortada kaldı bir o kadarı da kayıp!

Fransız yetkililer, Orman olarak adlandırılan Calais mülteci kampının boşaltıldığını açıkladı. BBC in haberine göre, kamptaki yıkım faaliyetlerinden dolayı birçok kimsesiz çocuğun yatacak yeri kalmadı.

Fransız hükümeti yaptığı yazılı açıklamada, yıkım çalışmalarının başladığı Pazartesi gününden bu yana yaklaşık 5 bin 600 kişinin başka merkezlere kaydırıldığı ve bunların içinde kampta bulunan konteynırlara yerleştirilen 1.500 çocuğun olduğunu bildirdi.

/

Kamptan ayrılmaya zorlanan göçmenlerin çıkardığı iddia edilen yangınlar devam ederken, yıkım çalışmaları da sürüyor. Pas-de-Calais Valisi Fabienne Buccio, görevin tamamlandığını açıkladı.

Fransa ın İngiltereye geçiş noktası olan Calaisde bulunan bu kamp, Avrupa göçmen krizinin de sembollerinden birisi. Buradaki mültecilerin büyük çoğunluğu, İngiltereye ulaşmak istiyor ve bunun için de Manş Tüneli i kullanan araçların içine saklanmak gibi tehlikeli yollara başvurabiliyordu.

Yıkımdan önce kampta yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Fransız hükümeti, yaşam koşulları insani olmadığından dolayı kapatmaya karar vermişti.

/

YÜZLERCE ÇOCUK KAYIP!

Uluslararası insani yardım kuruluşu Save the Children görevlisi Dorothy Sang, BBCye yaptığı açıklamada, yüzlerce çocuğun kayıt işlemlerinin tamamlanamadığını söyledi.

Sang, Kampta yangınlar çıkmaya başladığında kamp boşaltıldı. Ancak, çocuklar için kayıt süreci de durduruldu ve bu konteynırlar çocuklarla dolu. Dolayısıyla kelimenin tam anlamıyla bu çocukların gidecek yeri yok diye konuştu.

Sang, çok sayıda çocuğun kamptan kaçtığını ve nerede olduklarının bilinmediğini de sözlerine ekledi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Tahliye süreci boyunca, İngiltereye gönderilme ihtimali değerlendirilmeye alınanlar da dahil olmak üzere Calaisdeki tüm çocuklardan Fransız makamlar sorumludur açıklamasını yaptı.

 

/

BİNLERCE SIĞINMACI VARDI

Orman kampı, Calais Limanına ve 50 kilometre uzunluğundaki Manş Tüneli e yakın bir noktada bulunuyor. Resmi rakamlara göre, bu kampta 7 bin kişi kalıyor. Ancak insani yardım kuruluşlarına göre bu sayı 10 bine yakın. Nüfus sayısındaki artışa rağmen bu yılın başlarında kampın büyüklüğü yarı yarıya azaltıldı.

Fransız makamları pazartesi günü “Jungle” (Vahşi Orman) adı verilen kampı tahliye etmeye başlamıştı. Tahliyenin ikinci gününde kamptaki boş kulübeler ve çadırlar söküldü. Bu işlemler dün de devam etti ve işçiler kepçelerle yıkıntıları kaldırdılar. Önümüzdeki günlerde kampın tamamen yıkılması işlemlerinin hızlandırılacağı açıklandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024