Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2266 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2018 - 10:09

Fransa Üst Düzey Askerini Münbiç e Gönderdi.

Büyüt
Küçült
Fransa  Üst Düzey Askerini Münbiç e
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Münbiç’e 50 asker gönderdiği ortaya çıktı. Üst düzey olduğu belirtilen Fransız askerleri cuma günü 4 uçakla geldi. Ancak askerlerin Suriye’de bulunan diğer üslerden mi yoksa dışarıdan mı geldiği henüz netleşmedi.

Trump-Macron teması sonrası iki ülke, Suriyede terör örgütüPYD/PKKyı koruma seferberliğine girişti. İki ülkeden peş peşe gelen açıklamalar sonrası ABD Münbiçe 300 askerini daha gönderirken Fransa ise aynı bölgeye 4 uçakla 50 uzman personelini yolladı.

ABD Başkanı Donald Trumpın Suriyeden çekileceğiz yalanı sonrası Pentagon, PKKya destek için 300 askerini daha Fırat batısındaki Münbiçe yolladı.

GERİLİM DAHA DA ARTACAK

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu un kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesi sınırına sevk edilen Amerikan askerleri, Türkiye in operasyonu öncesi gerilimin daha da artaracağının işareti oldu.

ABD TAKVİYE YAPTI

Münbiç eki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre sınır hattına askeri takviye yapan ABD, terör örgütü PKK işgalindeki ilçenin batı kısmına 300 kadar askerle birlikte çok sayıda zırhlı araç ve iş makinesi sevk etti. ABD güçleri, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi ile PKK arasında cephe hattını oluşturan Sacu Çayı ile ilçenin batısındaki Zubul Beyn köyü taraflarında mevzilendi.

50 FRANSIZ ASKERİ

Suriyede ABD ile vardiya değişimine soyunan Fransa ın asker göndermeçıkışına paralel olarak Münbiçe 50 üst düzey personel gönderdiği ortaya çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz perşembe günü PKK elebaşılarını Elysee Sarayı da ağırlayarak destek sözü verdi. Görüşmeyi takiben Fransız basınında çıkan Suriyeye asker gönderilecek iddiası Türkiye in büyük tepkisini çekerken, bir Elysee yetkilisi konuyu yalanlamıştı. Fransa ın Suriyeye asker göndermeyeceğini ve bu ülkede yeni bir askeri operasyon düzenlemeyi planlamadıklarını iddia etmişti. Ancak sahadaki gerçekler bu iddiayı yalanlar nitelikte. Suriyede aralarında Rakka ve Ayn İsa da dahil olmak üzere farklı bölgelerde 5 üssü olan Fransa ın buna ilişkin adımının ilk izleri ABD kontrolündeki Münbiç e görüldü.

4 UÇAKLA GELDİLER

Türkiye in PKKya yönelik operasyonlarına engel olmak için Münbiçe asker göndereceğini açıklayan Paris, bu ifadelerden bir gün sonra, cuma günü bölgeye 4 uçakla 50 üst düzey asker gönderdi. Bu askerlerin Fransa ın Suriyede bulunan diğer üslerinden mi yoksa Suriye dışından mı geldiği henüz soru işareti. Söz konusu 50 Fransız askerin Münbiç eki PKK elebaşılarıyla buluştuğu öğrenildi.

GÜNLÜK DEVRİYE ATIYORLAR

Bölgeye konuşlanan ABD askerleri Münbiçe, ilçe doğusundaki Sırrında bulunan Sebet üssünden geldi. Halihazırda ABD in, muhaliflerin kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesiyle sınır hattında Tuhar, Hilvancı ve Dadad olmak üzere 3 gözlem noktası bulunuyor. ABD in takviye unsurları, Sacu Çayı boyunda haftalık devriyeleri günlük yapmaya başladı. ABD güçleri, eşzamanlı olarak Türkiye in Ceylanpınar Sınır Kapısı karşısındaki Rasul Ayn bölgesinde de son 3 gündür devriye geziyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024