Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2156 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2018 - 16:48

DEBKAfile sitesi, :ABD İncirliği Yunanistana Taşıyor

Büyüt
Küçült
DEBKAfile sitesi,  :ABD İncirliği Yunanistana
İsrail istihbaratı Mossad’a yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesi, ABD’nin Katar ve Türkiye’deki hava üslerini boşaltma kararı aldığını iddia etti.

DEBKAfilea konuşan askeri kaynaklar, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanın Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ile 20 Mart a yaptığı görüşmede, Katardaki ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı üssü el Udeydin Suudi Arabistana taşınması planının onaylandığını öne sürdü. Kaynaklar, bu kararın ‘ABD-Suudi Arabistan ilişkilerinin ötesine geçen, Ortadoğu için deprem etkisi yaratacak bir adım olacağı yorumunu yaptı.

İddiaya göre, El Udeyddeki Amerikan teçhizatı, Suudi Arabistanın başkenti Riyadın 77 kilometre güneyindeki El Kharj yakınlarındaki Prens Sultan Hava Üssü e taşınmaya başlandı. Haberde, bu üssün, 2003 eki Irak işgaline dek, 15 yıl boyunca Körfezdeki ana Amerikan üssü olduğu hatırlatıldı.

‘İNCİRLİKTEN DOĞU AVRUPAYA TAŞINMA BAŞLADI

Haber 7 in aktardığına göre Trump yönetiminin ‘bir diğer büyük adımı atma, hava kuvvetlerini çekip İncirlik en çıkma sürecinde olduğu da öne sürüldü. DEBKAfilea konuşan kaynaklar, bu iddianın ‘tekrar tekrar yalanlanmasına rağmen doğru olduğunu öne sürdü. Askeri kaynakların iddiasına göre, İncirlik eki Amerikan uçakları ve teçhizatı şimdiden Doğu Avrupaya taşınmaya başlandı. İddiaya göre, Pentagon İncirlikin yerine düşündüğü yerler arasında Yunanistanın güneyindeki Andravida da bulunuyor.

‘İKİ ADIM BİRBİRİYLE BAĞLANTILI

Haberde Katar ve Türkiye üslerine ilişkin iddia konusunda, “Bu iki adım birbiriyle bağlantılı. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi yöneticilerle bir kavgaya sıkışan Katar Emiri in ateşli bir destekçisi oldu. Türkiye kısa süre önce Katarda büyük bir askeri üs kurdu. Suudi veliaht prens ile müttefiki olan Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Zayed Bin Sultan El Nahyan yakın arkadaşlar ve Trumpın Körfezdeki önde gelen müttefikleri. Bu iki Körfez yöneticisi, Türkiye cumhuriyetini ve Katar Emiri i ezeli düşman olarak görüyor” ifadeleri kullanıldı.

DEBKAFile, ABD in Suudi Arabistana taşınmasının İrana bir mesaj olduğunu da vurguladı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024