Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2546 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Aralık 2017 - 12:18

BAEden İran açıklaması

Büyüt
Küçült
BAEden İran
Körfez2in ABD ile hareket ettiği belirtilen ülkelerin Birleşik Arap Emirlikleri, ABD in Yemen açıklamasının ardından bu açıklamayı referans göstererek İrana ilişkin çağrıda bulundu.

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), uluslararası topluma İranın oluşturduğu tehdide daha güçlü karşı koyma çağrısında bulundu.

BAE resmi ajansı ENA ın haberine göre, ABD in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haleyin inkar edilemez kanıtların, İranın Yemende Husilere füze tedarik ederek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ortaya koyduğu yönündeki sözlerinin ardından BAE Dışişleri Bakanlığından bir açıklama yapıldı.

İRAN TEHDİDİNE KARŞI KOYALIM

Bakanlığın açıklamasında, uluslararası topluma İranın oluşturduğu tehdide daha güçlü karşı koyma çağrısı yapılarak, BAE in müttefikleri ile BM kararlarıyla uyumlu adımlar atmaya hazır olduğu belirtildi.

WASHINGTONUN SUNDUĞU DELİLER..

Açıklamada, Washingtonun sunduğu deliller, İranın BMye yönelik yükümlülüklerini ihlal ettiği, bölgede silah ve silah ticaretinin yayılmasında rol oynadığı noktasında şüpheye yer bırakmıyor. İranın Husilere ve diğer başka vekillerine gönderdiği gayrimeşru silah, füze ve insansız hava araçları, mezhep eksenli şiddeti körüklüyor, sivilleri tehlikeye atıyor ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, BAE ve koalisyondaki müttefiklerinin, Yemendeki illegal silah depoları üzerinde yıkıcı etkiler bıraktığı aktarıldı.

ABDDEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

ABD in BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, dün yaptığı açıklamada, inkar edilemez kanıtların, İranın Yemende Husilere füze tedarik ederek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ortaya koyduğunu belirtmişti. Washingtonda bir askeri üste füze parçalarını gösteren Haley, Yemende Husi militanlar tarafından Suudi Arabistana fırlatılan füzelerin parçaları da dahil son zamanlarda ortaya çıkarılan kanıtları sunmuştu. Füze parçalarında İranda üretildiğini gösteren işaretler bulunduğunu kaydeden Haley, bu parçaların İranda üretilen silahlara özgü teknik özellikler taşıdığını ileri sürmüş ve bu durumun, BMGK kararlarının ariz ihlali olduğunu vurgulamıştı. Suudi Arabistan da Haleyin açıklamalarını memnuniyetle karşılamış, uluslararası toplumdan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması için acil harekete geçmesini ve düşmanca saldırıları nedeniyle İran rejimini yargılamasını talep etmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024