Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2971 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2018 - 21:10

Arap parlemantosundan BM ye Acil müdahele edin çağrısı

Büyüt
Küçült
Arap parlemantosundan BM ye Acil müdahele edin
Arap Parlamentosu, Birleşmiş Milletlere (BM) İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği katliamın durması için müdahale çağrısında bulundu.

 

Arap Parlamentosu Başkanı Meşal bin Fehm es-Silmi yaptığı yazılı açıklamada, BM ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden (BMGK), İsrailin, silahsız Filistin halkına yönelik katliamının durması için acil müdahalede bulunmasını istedi.

Bu yöndeki taleplerini içeren bir mesajın BM Genel Sekreteri Antonio Guterrese iletildiğini belirten Silmi, BMye İsrailin uluslararası kanunları açıkça ihlal eden vahşi saldırılarını kınama çağrısında bulundu.

Silmi, uluslararası tepkilere rağmen Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüse taşıma kararının yansımalarından ve felaket doğuran sonuçlarından ABD in sorumlu olduğunu belirtti.

ABD in, Büyükelçiliğini Kudüse taşıma adımının uluslararası kanunlara ve sözleşmelere aykırı geçersiz bir karar olduğuna dikkati çeken Silmi, bunun Kudüsün Filistinin ebedi başkenti ve işgal altında olduğu tarihi gerçeğini değiştiremeyeceğini vurguladı.

Gazze in İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüse taşınmasını ve İsrailin kuruluş yıl dönümü olan Nekbe in (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için milyonluk yürüyüş adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor. 

İsrail askerleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilerde şimdiye kadar 52 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 bin 410 Filistinliyi yaraladı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024