Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2586 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mayıs 2018 - 19:05

APden Libya ın seçim kararına destek

Büyüt
Küçült
APden Libya
ın seçim kararına
AP üyeleri, Libyada 10 Aralık a yapılması öngörülen parlamento ve cumhurbaşkanı seçimlerinin desteklenmesi çağrısında bulunurken, kabul edilecek anayasanın da desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu (AP), Libyada 10 Aralık a yapılması öngörülen parlamento ve cumhurbaşkanı seçimlerinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Strazburgda toplanan AP Genel Kurulu, Libyaya yönelik tavsiye kararını oyladı. Karar, 486 evet, 150 hayır ve 44 çekimser oyla kabul edildi.

AP üyeleri, AB Konseyi ve AB Komisyonu a Birleşmiş Milletler (BM) Libya Eylem Planı ın desteklenmesi konusunda diplomatik çabalarını yoğunlaştırmaları tavsiyesini iletti.

Libyada 10 Aralık a yapılması öngörülen parlamento ve cumhurbaşkanı seçimlerinin desteklenmesi çağrısında bulunan parlamenterler ayrıca kabul edilecek anayasanın da desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Parlamenterler, Libya ın geniş ulusal konsensüs ile seçilmiş bir hükümete ihtiyacı olduğunu ve Libyalıların gelecekteki devlet biçimlerine kendilerinin karar vermesinin önemine işaret etti.

Fransada dün düzenlenen Libya konulu uluslararası konferansta, ülkede parlamento ve cumhurbaşkanı seçimlerinin 10 Aralık a yapılması kararı alınmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024