Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2226 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2018 - 18:43

Ahmedinejad, İran yargısı üzerinde İngiltere in etkisi olduğunu iddia etti.

Büyüt
Küçült
Ahmedinejad, İran yargısı üzerinde İngiltere
in etkisi olduğunu iddia
Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran yargısı üzerinde İngiltere in etkisi olduğunu iddia etti

İranın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran yargısı üzerinde İngiltere in etkisi olduğunu öne sürdü.

Ahmedinejad, kendisine yakınlığıyla bilinen dolatebahar adlı internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, tutuklanan yardımcıları nedeniyle bir kez daha İran yargısını hedef aldı.

İngiltere in ülke yargısı üzerinde etkili olduğunu ileri süren Ahmedinejad, yardımcısı Rahim Meşai in tutuklanmadan önce Londra yönetimini protesto ettiğini hatırlatarak, İngiltere in İranın içişlerine müdahalesine itiraz eden bir kişi neden yargının öfkesine maruz kalarak gizli bir şekilde muhakeme edilir? ifadesini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnsonun Aralık 2017de Tahrana gerçekleştirdiği ziyarete işaret eden Ahmedinejad, şunları kaydetti:

Eğer bir çekinceleri yoksa İngiltere Dışişleri Bakanı ın Tahrana yaptığı son ziyaretle ilgili görüşmelerin metinlerini yayınlasınlar ve soruşturmaları da aleni bir şekilde yapsınlar.

İKİ YARDIMCISI TUTUKLANDI

Ahmedinejadın cumhurbaşkanlığı dönemindeki yardımcıları Hamid Bekayi ile İsfendiyar Rahim Meşai, yolsuzluk gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bekayi, yargılandığı davada 15 yıl hapis ve 80 kırbaç cezasına mahkum edilmişti.

Tutuklanmadan önce İngiltere in Tahran Büyükelçiliği önünde düzenlenen protestoya katılan Meşai, burada yaptığı açıklamada Bekayi hakkında verilen kararın İngiltere in komplosu olduğunu iddia etmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024