Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3516 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Kasım 2017 - 11:27

ABD Güneyimizi 7 Ye Bölemeye Hazırlanıyor

Büyüt
Küçült
ABD Güneyimizi 7 Ye Bölemeye
ABD, 2018 yılı ikinci yarısında Irak ve Suriye’de 7 ayrı butik devlet ilan etmeye hazırlanıyor.

1991 yılında Irak, 2013te ise Suriyeye müdahale eden ABD, Peşmerge ve PKKya meşruiyet kazandırmak için her iki ülkede butik devletler ilan etmeye hazırlanıyor. Suriye ordusunda uzun süre üst düzey görevde bulunan ve 2013 yılında muhalif saflara geçen bir komutan, Yeni Şafaka çarpıcı açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri ve Pentagon yetkililerinin Hatay-Reyhanlıda kendileriyle görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen muhalif komutan, “Bana Suriye ve Irakta 2018 yılının ikinci yarısında toplam 7 butik devlet ilan edeceklerini söylediler” dedi. ABDlilerin ayrıca, “Sünniler daha aktif olmalı; aksi halde daha fazla mağduriyet yaşayacaklar” dediğini aktaran muhalif isim, kendilerine ABD tarafından siyasi ve askeri işbirliği teklif edildiğini anlattı. Suriyeli komutan, Türkiyenin başta Afrin olmak üzere Tel Abyad ve Münbiç konusunda elini çabuk tutması gerektiğini, aksi halde ABDnin bölgeyi geri dönülmez bir uçuruma sürükleyeceğini kaydetti.

FARKLI İSİMLER DEVREDE

Yeni Şafaka bilgi veren ÖSO yetkilisi, “Bizimle görüşen Amerikalılar, ‘bize dost olduklarını ve şartlara uymamız halinde 2012 vizyonuna yeniden dönerek muhaliflerin daha güçlü destekleneceğini vadediyorlar” dedi. Golan-Suveyda hattında federal statü verilecek alanın yalnızca İsrailin güvenliği için Dürziler bahane edilerek şekillendiğine dikkat çeken ÖSO komutanı, “ABDnin buradaki hedefi, Lübnan-Suriye sınırında İsraile daha fazla alan kazandırmak ve Hizbullahın geçiş koridorunu engellemek” diye konuştu. Muhalif isim ayrıca, “Suriyede aktif petrol alanlarının yüzde 65lik kısmı PKKya verildi. ABDnin Sünniler için ayırdığı alan ise nüfus unsuru yok sayılarak dar bir alanda sıkışmış bir bölge olarak çizilmiş” diye konuştu.

ABD KREDİSİNİ TÜKETTİ

Muhalif komutan, görüşmeye kendisiyle birlikte katılan ÖSO temsilcilerinin ise ABDlilere şu cevabı verdiğini söyledi: “7 yıllık savaş süresince sürekli oyalanan taraf olduk. Ülkenin yüzde 54lük kısmını kontrol ediyorken sizin tutumunuz nedeniyle bugün ülkenin yüzde 17lik kısmında ancak kontrol sağlıyoruz. Dolayısıyla ABD, muhalifler nezdinde kredisini çoktan tüketti...” Terör örgütünün Irak ve Suriyede hamiliğini üstlenen ABDnin sınır boyunda farklı provokasyonlara başvuracağını söyleyen Suriyeli komutan, sivil halkın bile Türkiyeye karşı kışkırtılmaya çalışıldığını vurguladı.

/

Böyle parsellediler

Suriyede Akdenizden başlayarak Lazkiye-Tartus-Şam hattını Nusayri federal bölgeye dahil eden ABD, Suveyda-Golan-Kuneytrayı ise Dürziler için ayırdı. ABDnin bölücü haritasında Halep, İdlib, Hama kırsalı da Sünnilere verildi. Washington merkezli korsan haritada Haseke, Deyrizorun kuzeyi, Rakka, Münbiç ve Kamışlı hattı da PKKya verildi. Irakta ise Tikrit-Selahaddin-Anbar ve Felluce Sünnilere, Erbil-Duhok-Halepçe-Süleymaniye bölgeleri Peşmergeye, Bağdat-Nasıriyye-Kadisiyye-Necef koridoru ise Şiilere bırakılıyor.

Kışkırtıyorlar

Kamışlı, Amude, Münbiç, Tel Rıfatın köyleri ile Afrin ve Ayn el-Arabda sivillere Türkiye karşıtı propaganda yapan terör örgütü PKK/PYD, Fırat Kalkanı bölgesinde de ortamın istikrarsızlaşması için elinden geleni yapıyor. Halkı kışkırtmak için sık sık örgüte destek yürüyüşleri gerçekleştiren teröristler, bu eylemlerini ÖSO kontrolündeki Azezin köylerinde bile yapıyor. PKKya destek yürüyüşlerinden sonuncusu Azeze bağlı Ahraz köyünde gerçekleşti. ABD yönlendirmesiyle Suriyede PKKya destek amaçlı yapılan son eylemde bazı provokatörler taşkınlık yaptı. PKKlılar Fırat Kalkanı bölgesinin birçok köyünde benzer tahrikleri sürdürüyor.

KAYNAKYENİŞAFAK



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024