Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3251 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Şubat 2018 - 20:22

ABD Elçiliğini 14 Mayıs ta Kudüse Alıyor.

Büyüt
Küçült
ABD Elçiliğini 14 Mayıs ta Kudüse
İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Katz, ABDnin İsrail büyükelçiliğini 14 Mayısta Kudüse taşıyacağını söyledi

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, ABD yönetiminin aldığı büyükelçiliğini Tel Avivden Kudüse taşıma kararını, İsrailin kuruluşunun açıklandığı gün olan 14 Mayıs tarihinde hayata geçireceğini açıkladı.

TEŞEKKÜRLER DOST, EN ADİL HAMLE BU

 

Katz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, ABD Başkanı Donald Trumpı, ülkesinin İsrail büyükelçiliğini, İsrailin kuruluşunun 70. yıl dönümünde başkentimize taşıma kararından dolayı tebrik ediyorum. Bundan daha büyük hediye yok. En adil ve en doğru hamle. Teşekkürler dost. ifadelerine yer verdi.

ABD makamlarından ise henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017de Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıdığını duyurmuştu. Trumpın kararına dünya genelinde başkentlerden eleştiri ve kınamalar yükselmişti.

Türkiyenin girişimleriyle hazırlanan ve Trumpın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, geçen aralık ayında BM Genel Kurulunda ABDnin tehditlerine rağmen 9a karşı 128 oyla kabul edilmişti.

KUDÜSTEKİ YARIM ASIRLIK İŞGAL

Doğu Kudüsü 5 Haziran 1967de işgal eden İsrail, 1980de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını birleşik başkenti ilan etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK), 1980de kabul ettiği 478 sayılı kararla, İsrailin ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydı.

BMGK kararı çerçevesinde ABD dahil uluslararası toplum, Doğu Kudüsün işgal altında olduğunu kabul ediyor. İsrail yönetimini tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri, Tel Avivde bulunuyor. Hiçbir ülke, Kudüsü ya da doğu ve batı bölümlerini başkent olarak kabul etmiyor.

ABD, 6 Aralık 2017deki Trumpın hamlesiyle Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyan ilk ülke oldu.

Uluslararası toplumun tepkisini çeken Trump yönetimi, bölgenin kaosa sürükleneceği ve İsrail-Arap ihtilafının daha da çözümsüz hale geleceği uyarılarını göz ardı etti. Türkiyenin girişimleriyle hazırlanan ve Trumpın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, geçen aralık ayında BM Genel KuruluEnda ABDEnin tehditlerine rağmen 9a karşı 128 oyla kabul edilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024