Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2250 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 18:40

Üçüncü roket inişi denemesi bugün

Büyüt
Küçült
Üçüncü roket inişi denemesi
Teknoloji Haberleri › Üçüncü roket inişi denemesi bugün haberi SpaceX, bugün Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) altıncı kargo görevini düzenleyecek. Dragon kapsülünü taşıyacak Falcon-9 roketi, geçmişte iki kez başarısız olduğu dikey inişi üçüncü kez deneyecek.
NASA adına 12 kargo görevi gerçekleştirmek için 1,6 milyar dolarlık anlaşması bulunan SpaceX, bugün altıncı ateşlemeyi gerçekleştirecek. Florida'daki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'nden gerçekleştirilecek ateşleme, TSİ 21.30'da yapılacak. NASA TV'den canlı yayınlanacak olan ateşlemede Dragon kapsülü UUİ'ye gıda, malzeme taşıyacak ve tamamlanan deneyleri bir ay sonra Dünya'ya getirecek.   Ateşleme, aynı zamanda Falcon-9 roketinin üçüncü kez dikey iniş yapma girişimine tanık olacak. Tekrar kullanılabilen roketlerle uzay görevlerinden zaman ve maliyet tasarrufu yapmak isteyen SpaceX, geçmişteki iki denemede okyanusta bekleyen platforma çakılan roketin bu kez 'puro' şeklinde inmesini umuyor. Hava şartlarının da inişe uygun olması bekleniyor.   Dragon kapsülünün UUİ'ye 38 saatte ulaşması bekleniyor. Kapsül, hedefine vardıktan sonra astronotlar tarafından kontrol edilen robotik kolla istasyona kenetlenecek. NASA, 1995 kg kargo taşıyan kapsüldeki malzemelerin astronotlara 4,5 ay yeteceğini açıkladı.   Kargo içinde yeni deney malzemelerinin yanı sıra ISSpresso kahve makinesi de bulunuyor.   Kaynak: Al Jazeera



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024