Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1873 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 06:14

IŞİDin Facebooku kapatıldı

Büyüt
Küçült
IŞİDin Facebooku
Teknoloji Haberleri › IŞİDin Facebooku kapatıldı haberi

IŞİDe ait olduğu iddia edilen 5elafabook adlı sosyal paylaşım sitesi geçici olarak kapatıldı.

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarına uygulanan sansürden rahatsız olan IŞİDin 5elafabook adıyla kendi sosyal paylaşım sitesini açtığı iddia edilmişti.

Tasarım olarak Facebooka benzerliğiyle dikkat çeken 5elafabook adlı sosyal paylaşım sitesi, ilerleyen saatlerde geçici olarak kapatıldı. 5elafabook adlı site kapatma gerekçesi olarak, üyelerin kimliklerini korumayı gösterdi ve IŞİD ile bağlantılı olduğu iddialarını reddetti.

Alman gazetesi Bildin haberine göre sitenin İngilizce, Almanca ve İspanyolca dil seçenekleri bulunuyordu. Sayfadaki dünya haritası üzerinde de IŞİD bayrakları yer alıyordu. Site dün sabah saatlerinde aktifken ilerleyen saatlerde yoğun tıklanma nedeniyle ulaşılamaz hale geldi. Daha sonra da geçici olarak kapatıldı. Kapatma gerekçesi olarak üyelerin kimliklerini koruma gösterildi.

IŞİD SANSÜRDEN KURTULMAYI AMAÇLIYOR

Siteye girildiğinde görülen açıklamada 5elafabookun IŞİDin sponsorluğunda kurulmadığı belirtildi. Bild gazetesi, sitenin Mısır merkezli olduğunu yazdı. Twitter ve Facebookta birçok hesabı kapatılan IŞİDin bu site sayesinde Batılı sosyal medya ağlarının sansüründen kurtulmayı amaçladığı ifade ediliyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024