Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1596 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2015 - 23:24

Hawking ilk hologramlı konferansını verdi

Büyüt
Küçült
Hawking ilk hologramlı konferansını
Teknoloji Haberleri › Hawking ilk hologramlı konferansını verdi haberi Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, Avustralyada düzenlenen bir konferansa hologram aracılığıyla katıldı. 3D görüntü, ABD üzerinden gerçek zamanlı olarak aktarıldı.
Stephen Hawking, Sydney Opera Evi'nde düzenlenen bir etkinliğe hologram aracılığıyla katıldı. Amyotrofik lateral skleroz (ALS) rahatsızlığı bulunan ünlü fizikçi, Cambridge Üniversitesi'ndeki ofisinden hologram yardımıyla binlerce ötedeki dinleyicilerle buluştu.    Gerçek zamanlı olarak 3D görüntü halinde ilk konferansını veren Hawking, Sydney'de sahnede olan kızı Lucy Hawking'den de yardım aldı.    Hawking'i hologroma çeviren teknoloji, Sydney Opera Evi ile New South Wales Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla hazırlandı. Hawking, DVEtelepresence Holografik Set teknolojisiyle gerçek zamanlı olarak görüntüsünü yansıttı.    Mashable sitesinde yer alan bilgiye göre, Hawking'in görüntüsü ilk olarak ABD'nin California eyaletindeki San Jose kentine aktarıldı. San Jose'de holograma çevrilen görüntü, Sydney'e iletildi. Bir saniyelik gecikme olmadan kıtalararası görsel iletişim sağlayan teknolojinin, yakın zamanda yayılması hızla yayılması bekleniyor.    Fizikçi ve astronom Hawking'in hayatı ve çalışmaları hakkında konuşma yaptığı gecenin tüm biletlerinin tükendiği açıklandı.    Kaynak: Al Jazeera



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024