Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2319 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 16:47

Googlea büyük suçlama: 6 milyar dolar ceza alabilir

Büyüt
Küçült
Googlea büyük suçlama: 6 milyar dolar ceza
Teknoloji Haberleri › Googlea büyük suçlama: 6 milyar dolar ceza alabilir haberi

Avrupa Birliği tarafından tekelle suçlanan teknoloji devi Google, 6 milyar dolarlık ceza alma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Google, Avrupa Birliği (AB) tarafından gücünü tekelleştirmekle suçlanıyor. Bu suçlama Googleı 6 milyar doları bulan dev para cezasıyla karşı karşıya bırakabilir.   ABDli arama motoru devi Googleın AB yetkilileri tarafından internet aramalarında gücünü tekelleştirmekle suçlanması bekleniyor. Businessinsiderda yer alan habere göre ,bu tür bir suçlama Googleı devasa bir para cezasıyla karşı karşıya bırakabilir ve iş modelinde de değişiklik yapmaya zorlayabilir. Bu durumda, Googlea verilecek cezanın 6 milyar dolar gibi astronomik bir rakama ulaşabileceği kaydediliyor.   Tekelcilikle suçlama açıklamasının bugün yapılması beklenirken, resmi bir antitröst suçlaması yazısının hazırlanması aylarca sürecek bir prosedür. Vestagernin Googleı, rakiplerinin trafiğini kendi sitesine yönlendirmek suretiyle yasayı ihlal etmekle suçlayacağı belirtiliyor .   AB rekabetten sorumlu komiser Margrethe Vestagernin, konuyla ilgili açıklamasının ardından üst düzey temaslarda bulunmak üzere ABDye uçması bekleniyor. Amerikan iş dünyası ve Başkan Barack Obamanın ABnin Amerikan teknoloji şirketlerinin gücünü kırma çabalarından rahatsız olduğu biliniyor.   Öte yandan, AB komiserinin aynı zamanda Googleın Android mobil yazılım işiyle ilgili olarak da soruşturma başlatacağı kaydediliyor. Google ise bu konuyla ilgili olarak yayınladığı şirket içi memoda, Android işletim sistemi fiyatları düşürdüğü ve tüketicilere sunulan seçenekleri artırdığı için elinin güçlü olduğunu belirtti.   Vestager Googlela ilgili dosyayı İspanyol selefi Joaquin Almuniadan devraldı. Joaquin Almunia Googleın daha önceki üç uzlaşma teklifini reddetmişti. Vestager suçlamaları bir sonraki aşamaya taşıma kararını Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junckerle aldı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024