Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1820 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 17:58

Facebookun o uygulamasına savaş açtılar

Büyüt
Küçült
Facebookun o uygulamasına savaş
Teknoloji Haberleri › Facebookun o uygulamasına savaş açtılar haberi Facebookun yeni uygulamasına karşı binlerce kişi harekete geçti.

Facebookta yer alan “şişman hissediyorum” özelliği ve beraberinde gelen "gülen surat/smiley" binlerce kişiyi ayağa kaldırdı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebookta yer alan ve “şu anda... hissediyorum” özelliği binlerce kişinin “Facebooktaki şişman hissediyorum ikonunun kaldırın” başlıklı bir kampanya başlatmasına neden oldu.

Change.org adlı internet sitesindeki kampanyayı Catherine Weingarten ve “tehlikedeki vücutlar” isimli bir grup başlattı. Tehlikedeki vücutlar grubu internet sitesinde yaptığı açıklamada “bizim amacımız ileride insanların kendi vücutlarına düşman olmasını engellemek” sözlerine yer verildi.

16 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Weingarten da 16 bin'den fazla kişinin katıldığı kampanya sayfasında yaptığı açıklamada “Facebookta gezinirken bir arkadaşımın durumunu ‘şişman hissediyor şeklinde yazdığını ve yanına da şişman bir “gülen surat/smiley” ikonu geldiğini gördüm. Komik olsun diye yapılan bu şey beni kızdırdı. Uzun yıllar boyunca kendi vücuduyla barışık olamayan ve zayıflamaya çalışan birisiydim. Aşırı kilolu olan ve bunu aşmaya çalışan insanların nasıl hissettiklerini bildiğim için Facebookun bu özelliği bana hiç komik gelmedi. Facebook yeme alışkanlığı bozukluğu olan insanlarla alay ediyor” dedi.

Facebook tarafından yapılan açıklamada “Facebook insanların arkadaşlarıyla duygularını paylaşmak için kullandığı bir site. Biz de insanların yazdıklarına “duygu” ekleme özelliği getirdik. 100den fazla “duygu”dan birini seçebilir ya da kendinizinkini yaratabilirsiniz.” dedi.

PİYASA DEĞERİ 212 MİLYAR DOLAR

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook'u her gün 890 milyon kişi ziyaret ediyor. 2014 raporlarına göre ise 1.3 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. Piyasa değerinin ise 212 milyar dolar olduğu öngörülüyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024