Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1991 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 18:27

Facebooktan para gönderme dönemi başlıyor

Büyüt
Küçült
Facebooktan para gönderme dönemi
Teknoloji Haberleri › Facebooktan para gönderme dönemi başlıyor haberi Sosyal ağ Facebook, mesaj üzerinden para gönderme hizmetini duyurdu. Yapılan para transferinden komisyon alınmayacak.
Facebookun bir süredir kulislerde konuşulan yeni özelliğini resmi olarak duyuruldu. Sosyal ağın Messenger isimli uygulaması üzerinden para transferi yapılabilecek. Yeni özellik firmanın Messenger uygulaması yardımı ile kullanılacak ve para göndermek için uygulama üzerindeki  ‘$ işaretine tıklamak yeterli olacak.   Para göndermek isteyenler bu özelliği Touch ID yani parmak izi ya da PIN numarası girme gibi ek güvenlik önlemleriyle beraber kullanabilecek. Yeni servis ilk olarak Mastercard ya da Visa banka kartlarıyla ve bu kartların bağlı olduğu ABDdeki bir banka hesabıyla birlikte kullanılabilecek. Parayı alan kişinin de benzer bir kartı ve banka hesabının bulunması gerekiyor. Gelen para bu hesaba otomatik olarak aktarılacak.    Şimdilik sadece duyurusu yapılan Messenger üzerinden para gönderme hizmetinin önümüzdeki aylarda iOS, Android ve bilgisayar sürümünün kullanıma sunulması bekleniyor. Yeni servis ilk olarak sadece ABDde kullanılabilecek. Facebook üzerinden para gönderme özelliğinin farklı ülkelerde de kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Facebook para gönderimi konusunda bir limit olup olmayacağını da belirtmedi.     Türkiyede uygulanır mı?   Facebook üzerinden para gönderme hizmetinin Türkiyede uygulanabilmesi biraz zor görünüyor. Çünkü Türkiyede birçok banka kendi müşterileri arasındaki para transferlerinden bile belli bir oranda masraf ya da komisyon alıyor. Facebook Messenger bunu ücretsiz yaptığı için bu durumda nasıl bir yöntem izlenebileceği tam olarak bilinmiyor.   Kaynak: Facebook ve Al Jazeera



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024