Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1884 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2015 - 23:24

Facebook Nokia HEREı satın alabilir

Büyüt
Küçült
Facebook Nokia HEREı satın
Teknoloji Haberleri › Facebook Nokia HEREı satın alabilir haberi Son dönemde yaptığı yatırımlarla teknoloji dünyasındaki etkinliğini önemli ölçüde arttıran Facebook, şimdi de Nokia HEREı bünyesine katmak istiyor.

Akıllı telefon departmanını geçtiğimiz yıl tamamlanan dev anlaşmayla Microsofta satan Finli teknoloji devi Nokia, bu anlaşmanın tamamlanmasının ardından Nokia Networks, Nokia HERE ve Nokia Technologies olmak üzere üç departmandan oluşan diğer alanlara odaklanmaya başlamıştı. Ancak önümüzdeki dönemde, gelirinin büyük bölümünü elde ettiği Nokia Networksa ağırlık vermek isteyen firma, Nokia HERE‘ı da elden çıkarmaya hazır görünüyor.

Nokia Networks‘u geliştirebilmek adına Fransız telekomünikasyon firması Alcatel-Lucentin bir kısmını bünyesine katmak isteyen Nokianın bu yatırım için gerekli finansmanı sağlamak adına Nokia HEREı satabileceği yönündeki söylentiler ilk olarak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmışlardı. Konu hakkında ortaya çıkan yeni detaylar ise HEREı satın almak isteyen ilk taliplerin belli olmasını sağladı.

Popüler harita ve navigasyon servisi HERE Maps‘ın yapımından sorumlu olan ve yaklaşık 2 milyar dolar değerinde olduğu söylenen Nokia HERE departmanını bünyesine katmak isteyen firmaların başında Amerikalı sosyal medya devi Facebook geliyor. Son dönemde yaptığı yatırımlarla teknoloji dünyasındaki etkinliğini önemli ölçüde arttıran Facebook‘un HEREı satın almak için yarışması gereken üç önemli rakip olduğu söyleniyor. Bu üç rakip: son dönemde hızla yükselen ulaşım servisi Uber, Amerikalı yatırım firması Hellman & Friedman ve HERE Mapsi bünyelerine katmak için bir araya gelen BMW, Audi ve Daimler ortaklığından oluşuyor.

Kaynak: Mynet





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024